: przepalające się żarówki i kontrolka poduszki powietrznej
Do jeżdżenia po mieście bardzo dobre autko. Jakby poprawić wentylację, usterki elektryczne i mniejszą wrażliwość zawieszenia na nasze drogi to byłoby idealnie.
Mam rzadko spotykany silnik (blok od 1.6, głowica od 1.4; montowali też takie w Kangoo). Do silnika nie mam większych zarzutów, dobrze wchodzi na obroty i sprawnie się rozpędza.
Jedynka wchodzi z lekkim oporem podczas wolnego toczenia, szczególnie jak jest zimno.
Lekko przeszkadzają tylko dość szerokie tylne słupki.
Niezbyt wygodna regulacja nawiewu (trzeba plecy odrywać, żeby sięgnąć), trochę daleko do skrzyni biegów. Plus za sterowanie radiem przy kierownicy.
Słabo, wolno odparowuje przednia szyba i wolno się nagrzewa zimą.
Z przodu wystarczająco, z tyłu mało miejsca.
Na autostradzie ok. 130 km/h (3800 obr/min) dość głośno, ale nie ma co się spodziewać cudów po miejskim samochodziku.
Naprawy nie są bardzo drogie, części dostępne, spalanie do przełknięcia. Średnie spalanie na przestrzeni 2 lat to 7,2 litra - pół na pół miasto (Poznań) i trasa.
Za te pieniądze mogę polecić do jeżdżenia po mieście, najlepiej wiosną/jesienią, gdy nie jest za zimno ani za gorąco.
Przepalają się żarówki w przednich reflektorach (ze 4 już chyba musiałem kupić). Wszystko skrzypi i trzeszczy. Świeci się kontrolka poduszki powietrznej (czasami zdarza się, że gaśnie).
Nie zawiódł mnie. Z poważniejszych usterek czujnik ciśnienia wspomagania kierownicy przeciekał i trzeba było wymienić (być może pokłosie jakiejś stłuczki w przeszłości), tłumik wymieniony, drążek i wahacze z przodu wymienione.