milutkie
brakuje mi klimy
wolałbym jednak większe, ale w swojej klasie gdy kupowałem (2000) nie było nic równie fajnego (ilość koni z silnika 1,4, wyposażenie itp) dziś po prawie 5 latach ciągle jest extra
14 16V - rewelacja! małe autko, 10.5 do setki, super przyspieszenie od zera do 160, dalej też całkiem nieźle, udało mi się uzyskać 207km/h (wg licznika, w rzeczywistości pewnie mnie, ale wrażenie jest piorunujące :) do 130 cicho, potem trochę gorzej, ale hałas nie męczy; silnik elastyczny, najlepiej jednak po 3000 obrotów
hm, podobno w megane jest ta sama skrzynia biegów, a wg mnie o niebo lepsza (w egzemplarzach którymi mogłem pojeździć) biegi chodzą tak sobie, wrzucanie wstecznego powoduje czasem zgrzyt :/
mogłob być lepiej
jak na takie małe autko trzyma się drogi super
do przodu - w porządku
do tyłu - trzeba uważać przy skręcaniu, nie widać nic przez słupki miedzy tylną szybą a bocznymi tylnymi
wszystko na swoim miejscu, troszkę brak praktycznych schowków w okolicach siedzenia kierowcy
bez klimy latem - ufff...!
dłuuugo się nagrzewa w zimie - niestety! w polo vv z tego samego roku - o niebo lepiej
z przodu w porzdku, z tyłu nie siadam, ale nie wygląda to zbyt ciekawie ;) traktuję go jako autko dla 2 ludzi + pies i bagaż
do 100km/h - rewelacja, do 3000 obr nic nie słychać, potem jest gorzej
przy częstym wkręcaniu się na 6000 obr i dynamicznej jeździe (szybkiej, wyprzedanie itp) pali nieźle (czytaj - mało) jak na tę ilość koni
ok
wentylator od nawiewu powietrza do wnętrza kabiny "ćwierka" :) czasem to może zdenerwować; w zimie plaściury nim autko się nagrzeje, wydają dźwięki (od czasu do czasu) jak tonący statek :) reszta ok
padł termomet zewnętrzny, wymieniłem klakson (na gwarancji) bo zdechł, żadnych poważnych awarii
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 98KM 72kW