Ocena kierowcy - Renault Clio II Hatchback

099konrad, 12 lat temu
Silnik 1.4 16V 98KM 72kW
Rok produkcji 1999
Renault Clio II Hatchback 1.4 16V 98KM 72kW 1999-2010 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Cichutko i komfortowo.
Moje Clio 2 1.4 16V 98KM. Z tym silnikiem bardzo dobre auto, komfortowe i ekonomiczne. Dynamika w porządku. Spalanie średnio 7.7 lpg na 100km. Części tanie. Zawieszenie mogłoby być twardsze. Ogólnie polecam auto, szczególnie 5-cio drzwiowe.
W miarę dynamiczne auto i bardzo ekonomiczne. Ten silnik pasuje do tego samochodu w 100%.
Raczej wszystko ok. W momencie kupna musiałem wymienić poduszkę skrzyni biegów bo lewarek bardzo skakał podczas jazdy. Po wymianie Było super. Co zmiany biegów to wchodziły precyzyjnie.
Zawieszenie komfortowe ale nie do pokonywania szybkich zakrętów.
Widoczność bardzo dobra.
Super. Ja w swoim clio miałem full wyposażenie łączne z WEBASTO. Sprawdzałem w chłodne dni i działało extra. Klimatyzacja chłodziła.
W wersji 5 drzwi jest bardzo dużo miejsca z przodu jak i z tyłu. 4 pasażerów ok 180 wzrostu podróżowało komfortowo.
Dość dobre jak na małe auto, przy większych obrotach słychać silnik dość dobrze.
Clio 1.4 LPG paliło średnio >8 l na 100km gazu. Myślę że to dobry wynik. Nigdy nie przekroczyło 10 l nawet przy bardzo dynamicznej jeździe. Minimalne spalanie to ok 7 l. Codziennie komputer pokazywał 7.7 l na 100 gazu.
Miałem dość krótko auto ale nigdy mnie nie zawiódł. Dobrze znosi LPG ale proponuje sekwencje. Części dość tanie.
Brak poważnych usterek.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 98KM 72kW [l/100km]