jestem bardzo zadowolony. wprawdzie przy ciężkiej nodze i klimatyzacji ten model pali dużo ale cała reszta wynagradza. zaprzeczenie teorii o francuzach. znajomi z serwisu renault mówią że clio wogóle nie widzą na serwisie. zgadza się. polecam. dla bardziej oszczędnych polecam wersję 1.2. to naprawdę wygodny i sprawny mały samochodzik. dobry na miasto, a dla dwójki i na wakacje
silnik cichutki, elastyczny i mocno zrywny (ale to niepopularna wersja 1.4 16v) jak na samochód tej klasy silnik bardzo dobry
przyzwoita.
francuskie samochody równa się miękkie zawieszenie. nawet w sportowych wersjach. uważać na dziury i starać się zakupić wersję z siedzeniami (pseudo)kubełkowymi
jest ok. śmieszne jest tylko obserwowanie samochdów w lusterku wewnętrznym (zakrzywiona tylna szyba)
niczego nie trzeba szukać logicznie
mam wersję z klimą i nie narzekam. szybko się nagrzewa sprawnie chłodzi
byłem baaaardzo zdziwony. miejsca jak w większej megance. nie siedziałem z tyłu ale clio bije pod tym względem podobne wielkościowo inne marki
rewelacja. żona czasami zarzyna rozrusznik bo nie słyszy, że silnik już pracuje :) szumy inne - zależne od opon
huh. 8 litrów po mieście przy delikatnej jeździe - ale przypominam że to 100 konny silnik i wiedziałem że tak będzie. ceny w aso tragiczne ale w zwłykłych warsztatach na nieorginalnych acz firmowych częściach duuużo taniej (przykład: rozrząd aso: prawie 2000, warsztat na własnych częściach 500)
nowe są drogie. używane - jeśli trafisz na dobry egzeplarz nie od handlarza oszusta będziesz zachwycony(a)
się nie psuje
tylko fabryczny problem z cewkami. renault wymienia gratis
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 98KM 72kW