Tapicerka jak nowa bo dbam, silnik nie bierze oleju, wycieków brak, zawieszenie bez uwag, przeglad rejestracyjny zaliczony bez problemu - czego chcieć więcej od małego Clio? Zwiedziłem nim Pomorze, Śląsk, Bieszczady i mam same miłe wspomnienia.Najlepsze auto jakie miałem, jeśli by usunąć te braki w ergonomii dla mnie bomba.Miałem Punto i Clio przy nim to ekstraklasa pod każdym względem.
jak na tę pojemność kultura może być elastyczność? poproszę inny zestaw pytań...
biegi przełącza dobrze, czasami zgrzytnie przy włączaniu wstecznego, tylko ta słynna drgająca dźwignia zmiany biegów - użytkownicy wiedzą o czym mowa
miękko ale bezpiecznie, wygodnie jak na klasę pojazdu.
nie narzekam, mam wersję 3 drzwiową, może trochę denerwuje szeroki tylni słupek
fotel kierowcy ma regulację oparcia skokowo-nie mogę dobrać odpowiedniego położenia, kierownica pochylona za nisko pod złym kątem, przy braku regulacji zajęcie odpowiedniej pozycji jest niemożliwe
długo się nagrzewa i parują mocno szyby boczne z tyłu
z przodu miejsca wystarczająco, z tyłu za mało i dach stromo opada, wersja 3 d tylko dla dwóch osób + nieduże dzieci
nie narzekam, porównywalnie z konkurencją
zużycie paliwa to pozytywny punkt dla clio 1.2 ale nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej, ceny serwisu autoryzowanego i części tam to koszmar, omijam ASO szerokim łukiem i wychodzę na tym 50% taniej bez uszczerbku dla jakości usług
Gdy go kupowałem to było nieźle. Dziś duzo podrożały, jeśli trafi się udany egzemplarz to clio jest warte swej ceny.
na gwarancji wymiana zbiornika płynu do spryskiwacza bo ciekł + wymiana kołpaka bo złuszczył się lakier wielkości 5 złotówki, na tylnej klapie pojawiły się wykwity korozji wielkości łebka od szpilki - zauważyłem pół roku temu tak jeżdzę do dziś i nie pogłębia sie to więc nie ruszam.
po prostu brak usterek, nawet tłumik po 5 latach jest oryginalny, wsiadam, tankuję, zapalam i jadę.A parkuję pod chmurką więc auto ma pełen cykl temperatur od minus 20 do plus 35.
Wszystko sprawne jak w nowym aucie, sam się dziwię ale tak jest.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 16V 75KM 55kW