Na początek nie jest to zły samochód, jednakże drobne usterki szczególnie elektryki sprawiały, że chciałem to auto wrzucić do Wisły...
Do spokojnej miejskiej jazdy jest wystarczający, gorzej jak chce się "poszaleć" - nie bardzo jest czym.
Jedyny kaprys jest przy wrzucaniu trzeciego biegu, ale może to taki kaprys mojego czerwonego szerszenia.
Mały i zwrotny. Mam dużo szczęścia, że przy kilku wejściach w zakręty ze zbyt dużą prędkością nie dachowałem, ale tak to w porządku.
Bardzo dobra widoczność z przodu i do tyłu.
Fotele przednie i kanapa średnie. Tragedii nie ma, ale luksus to też nie jest. Zdecydowanie fotel pasażera i kanapa z tyłu są za wysoko. Z racji tego, że mam podstawową wersję fotele są bardzo mizerne, trzymanie boczne - a co to takiego w tym aucie?
Odkąd kupiłem auto cały czas mam ból głowy o parującą przednią szybę w zimę lub podczas opadów deszczu. W miarę szybko się nagrzewa.
Trzeba brać pod uwagę, że jest to auto małe. Kierowca i pasażer mają spore pole do popisu, żeby wygodnie usiąść, gorzej z tyłu.
Jednym słowem dramat.
Kupując to auto za parę tysięcy trzeba będzie mieć drugie tyle odłożone "w razie co".
Pluję sobie w brodę, że wydałem prawie 8 tysięcy na to auto. Głupi byłem i kierowałem się bardziej tym jak wygląda. Słaba jakość plastików. Po 2 latach trzeszczy mi co nieco za uchem.
Z racji koloru (czerwony) wiem, że jest to auto zrobione przez samego szatana lub co najmniej opętane przez jakiegoś złego ducha. Ilość drobnych usterek w rok po kupnie sprawiła, że auto więcej stało niż jeździło.
Jak na razie tylko sprzęgło i potencjometr pedału gazu, ale wiem, że już czeka mnie wymiana zawieszenia (ah te nasze polskie drogi).
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 16V 75KM 55kW