: plastikowy przedni błotnik ;) nie mam mowy o rdzy haha. a i w razie czego wymiana bedzie tańsza.
: spalona żarówka świateł mijania
Świetne autko do miasta oraz na krótkie i średnie trasy.
Wszystko dobrze, chodzi jak w zegarku. osiągi jak na taki silniczek w zupełności wystarczające.
Chociaż żeżeli miałbym kupować to auto jeszcze raz, wybrałbym silnik 1.4 albo 1.5D
Nawet do tego silnika przydałaby się \'dłuższa\' skrzynia biegów :/ Jedynka jak w ciężarówce, ledwo koła zaczną się toczyć, a już trzeba ją zmieniać.
Na autostradzie.. zdecydowanie brakuje szóstki.
Jak na takie małe auteczko, prowadzi się nadspodziewanie dobrze.
Szyb w tym aucie nie brakuje.
Tu bedzie poważnie ale na wesoło:
1)Miejsce na napoje (tak mniemam).. gratuluje umiejscowienia we wnęce przed skrzynią biegów.. dobre tylko na standardowe puszki 0,33!! red bule przewracają się, a większe \"kubko-termosy\".. nie zmieszczą się ;)
2)Nie nadaje się do pracy w stylu tajnego agenta: Czujnik ciemniści = Brak możliwości wyłączenia świateł( w nocy przy włączonym silniku - może i głupie, ale dlaczego się nie da)
3)Ciekawi mnie jak otwiera się bagażnik jeżeli padnie centralny, albo chociaż bateryjka w pilocie (bo nawet otwierając kluczykiem reszta zamków nie reaguje) ;)
Ogrzewanie mogłoby być odrobinę bardziej wydajne ;)
W tej klasie ciężko mówić o przestrzeni;) z przodu miejsca pod dostatkiem, ale oczywiscie kosztem tyłu;) rodzinne auto to to nie jest. Dla dwójki (plus ew dziecko) w zupełności wystarczy.
Silnika prawie że w ogóle nie słychać (chyba że się zacznie deptać). Za to troche słychać opony ;)
Pali.. tyle ile musi.. w końcu to nie diesel.
Ceny napraw jak narazie doskonałe, bo nie musiałem ich sprawdzać.
Wymiana żarówki! 5 minut stojąc w nocy na poboczu.. i to po stronie akumlatora (czyt. trudniejszej)
Poprzedni właściciel podobno nic z nim nie robił oprócz przeglądów serwisiwych. jedyne co zrobiłm to wymieniłem czujnik temp. zewnętrznej bo przesadzał o jakieś 40stC ;).
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 16V 75KM 55kW