Ocena kierowcy - Renault Clio II Hatchback

Silnik 1.2 i 16V 75KM 55kW
Rok produkcji 2001
Renault Clio II Hatchback 1.2 i 16V 75KM 55kW 1999-2010 - Oceń swoje auto
Inne : komfort jazdy
Układ hamulcowy : odrazu dwa hamulce się rozwaliły
Przeniesienie napędu : sprzęgło i skrzynia
w sumie jeżdzi mi sie naprawdę dobrze
elastyczny silniczek. 75 koników wystarcza na jazdę po mieście. W sumie samochód wyciszony
Gdyby nie to że rozwalił się mechanizm różniczkowy byłoby ok. Ale to wina poprzedniego kierowcy, który bił sprzęgłem w skrzynię biegów. Biegi wchodzą małym palcem.
Jeżdziłem samochodami Kia dosyć dużo i te samochody wygrywały. Również punto z 2004 roku lepiej dawało radę, ale nie narzekam bo wygodne i w sumie ikład jezdny jest naprawdę dobry
tutaj to rzeczywiście idealny widok
małe auto, wszystko pod ręką
wentylacja zawodzi tylko jak jest duża wilgotność (np po deszczu) i niestety szyby sa mega zaparowane, ale ma to większość aut tej klasy
jak na wielkość auta to nie narzekam a mały nie jestem
brak zastrzeżeń
paliwo w mieście to pomiędzy 6,2 a 6,8 litra/100km. zawsze tankuje to paliwo bezsiarkowe i lepsze dla silnika - cena o około 10groszy więcej niż to normalne. Przeglądy jak w innych autach. Ceny napraw większe niż u azjatyckiej konkurencji (Kia, Toyota), ale jak ktoś zawsze naprawia w ASO to ponarzekać może
w moim wypadku jest doskonale. auto kupione za 16000 wsadziłem w naprawy coprawda 7000, ale teraz to wiem że nic się nie rozwali
Oczywiście coś trzeszczy w podsufitówce i koło drzwi pasażera (jeszcze nienamierzone).
wspomniany mechanizm różniczkowy i wymienione sprzęgło, wybity drążek kierowniczy, zerwany hamulec w bębnie tylnim i wymieniona tarcza hamulcowa z zaciskami, kable kokpity bo rdza je jadła. Pozatym wymienione 2 żarówki

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 16V 75KM 55kW [l/100km]

6,4