: oczywiście blacha w ocynku bardzo duży +
: denerwują mnie bardzo rączki do otwierania siedzeń żeby móc sie dostać do tyłu auta
oczywiście mimi wszystko kupiła bym to auto jeszcze raz i raz i raz i raz :) i polecam wszystkim którzy się wahają :)
silnik 1,2 w clio bardzo ekonomiczny - w benzynie jak i w lpg który założyłam w kwietniu tego roku. Mało awaryjny , w zasadzie jeszcze mnie nie zawiódł
skrzynia spisuje się dobrze - choć zrobiła mi niespodziankę keidy rozleciało się gniazdo wybieraka - to błacha sprawa ale przyprawiła mnie o holowanie z drogi :( część w servisie kosztowała 16 zł i mąż wymienił mi sam także da się przeżyć :) ale troszkę nerwów straciłam :)
całkiem dobrze się spisuje - szczególnie ważna dla mnie jest bezpieczna i stabilna jazda w zimie - a tu daje radę :) tak jak po założeniu większych kół (15-stek) na lato - bardzo dobrze prowadzi się na naszych koleistych drogach
widoczność dobra - ale nocą było słabo jak miałam oryginalne lampy . Po założeniu soczewek ( lampy angel eyes) i dobrej jakośći żarówki -widoczność lepsza o 100%
wnętrze dość szybko się nagrzewa - nie ma problemu z zamarzniętą szybą zimą , czy zaparowaną jesienią - tutaj raczej duży + dla renault :)
auto kupiłam w zasadzie tylko dla siebie - ale jak zabieram gdzieś syna - nie ma problemu . w 5 osób też się da jechać - przetestowąłam :) jak dla mnie bardzo wygodne komfortowe auto :)
wyciszenie auta zawsze mogłoby być lepsze - ale jak na 14-sto letnie auto i tak jestem pod wrażeniem :)
zużycie paliwa - bardzo oszczędnie - na benzynie około 6l/100 km - w trybie bardzo mieszanym - a i ja nogi nie oszczędzam :) części nie należą do drogich - przeglądy standardowo :)