Ja dzięki temu samochodowi przekonałem się do francuzów.
Generalnie silnik chodzi jak zegarek- jedyna jego wada- jest głośny powyżej 100 km/h- ale to już wynika z jego natury- jest po prostu słaby. Innymi słowy- 5/5
Chodzi lekko, w sumie nie ma się do czego przyczepić. 5/5 nie daję, bo doskonała nie jest.
Dla mnie szok- bałem się Renówki, bo wiedziałem że jest miękka. Jest miękka, ale też spreżysta. Środek ciężkości jest umieszczony wysoko- to wymaga przyzwyczejenia. Ale jak już się przyzwyczaisz to autko jeździ jak gokart :). Podsumowując- znakomicie trzyma się w zakrętach- wielkie zaskoczenie.
Nie ma się do czego przyczepić
Raczej nie ma dużych wad.
Mam manualną klimę- chłodzi jak należy. Z włączoną klimą autko spala dość dużo- może jest w tym wina mojego \"sportowego\" stylu jazdy- mam auto ze słabym silnikiem, tak więc wkręcam je na obroty żeby jechało
Szału nie ma- ja mam 186 cm wzrostu i się z przodu mieszczę- jednak z tyłu jak na takie autko jest co najwyżej przeciętnie
I dobrze i źle- auto jest dobrze wyciszone, jednak silnik jest słaby i powyżej 100 km/h słychać go dość głośno. Jednak w sumie to nie jest wada- po prostu oczywista sprawa.
Ponieważ silnik jest słaby to o wszystkim decyduje styl jazdy (obroty na które wkręcasz silnik). Jeżeli przejedziesz 750 km w trasie (a na tyle wystarczy bak) nie przekraczając 100 km/h to nie spalisz więcej niż 6 litrów. Jeżdżąc żwawo (tak jak ja) samochód spali jakieś 0,5 litra więcej. Z włączoną klimą robi się problem. Auto spala wyraźnie więcej (no ale to już wina słabego silnika). Jeżdżąc ostro po mieście z włączoną klimą auto spali prawie 10 l/100 km.
Przedtem miałem służbowe Polo którym zrobiłem naprawdę dużo kilometrów. Polo w porównaniu do Clio to \"młotek\".
Póki co przez 2 lata wysiadł silnik (pompka) od spryskiwaczy
Nic się nie stało