Wdzięczny samochodzik wystarczy zadbać na czas o wymiany oleju i filtrów i bedzie smigał. Łatwy do parkowania
Elastycznosć dobra zwłaszcza w silniku 1.4 biegi bardzo dobrze zestopniowane zwłaszcza z 1 na 2 bieg. Krótka 1 doskonale sie sprawdza w mieście.
Mam już drugie Clio pierwszej generacji i ten sam występuje problem z 2 biegiem (wydaje sie że jakby nie do końca wysprzeglało z 1) a tak ogólnie to spoko.
noo właśnie .... to jest ból CLIO ! słabe zawieszenie przednie daje sie we znaki zwłaszcza na polskich drogach :/ końcówki drązków wybite to normalka na tych dziurach!!
Czasem gumy na listwie kierowniczej pękają a wtedy piszy układ skrętny.... :/ znam to...
widoczność świetna !! duża szyba i duze pole widzenia (miałem Corse 91 tam serio jest jak w KARTONIE !!)
spokojnie można przewozić nawet duze towary oczywiscie po złożeniu kanapy tylnej (sam wiozłem lodówke)
Ogrzewanie jak to clio...
jak sie nagrzeje na trasie to jest serio ciepło, ale na mieście to tak szybko nie można liczyc na ciepełko
Wielki PLUS Clio !! Miejsca na 4 średniej wielkości osboby na serio dużo jak na tak małe auto !! bez problemu sie podrózuje. (Ojciec ma Fieste 98 rok wiec tam to jest mało miejsca... nie wspominając o Corsie 91 !! )
Jak na stare auto to OK
Miałem Clio 1.2 i w porówaniu do 1.4 Paliło tyle samo !!
Jak na swój wiek to BARDZO na czasie auto kształtami wystarczy spojrzeć ile jest ogłoszeń sprzedaży tego Auta z importu.... Polecałbym wersje z silnikiem 1.4 75 KM !! naprawde nie pali więcej niż silnik 1.2 60 KM ale serio sie lepiej zwija i jest lepszy komfort jazdy !! Cenowo też nie jest źle w 4500 zł mozna wyrwać wersje 5 drzwiową z szybami w prądzie, centralnym zamkiem i szyberem. Wersja 3 drzwiowa jest tańsza o około 1000 zł.
Autko ma swoje latka wiadomo czasem sie żarówka przepali ale to normalka.
Jak narazie to nie narzekam :)