nie ma tragediii miałem już parę aut w swoim zyciu ale clio jest niezłe, używam go na dojazdy do pracy tylko i wyłącznie więc często jest poddawane różnym testom ale nie mogę powiedzieć nic złego bo jak nate lata ( 91 rok) to jest fajny samochód - polecam wersje 1.4RT- oszczędne , dobrze wyposażone autko( obrotomierz, elektr. szyby, szyberdach,alusy)
jakoś jedzie do przodu, ale trzeba redukować przy wyprzedzaniu,najlepiej przyśpiesza powyżej 3500 obr /min
małe lusterka boczne - utrudniaja parkowanie
brak regulacji położenia kierownicy , tak poza tym to super fotele z przodu wygodne i dobrze trzymaja na boki oraz fajny welurek!
brak wspomagania -uuu
ale jeżdzi się w miare wygodnie
ogrzewanie działa poprawnie , w zimie nigdy nie zmarzłem ( w przeciwieństwie do opla kadeta 87 r.)
wystarczy
fajnie
hm.lubi paliwko ale pali mniej niż cinquecento 700!
miałem problem z dostępem do uzywanych części np rozrusznika itp. a ceny około 20% wyższe niż do niemieckich aut.
Ale nie ma co narzekać jest dobrze, ceny nowych części są na dobrym poziomie np sprzęgło kpl. 280 zł-cena hurtowa, to nie jest źle, a wymiana to parę godzin w garażu( około 6)
Auto kupiłem rok temu za niecałe 4 tys. złotych - było świeżo sprowadzone, wymieniłem parę części ale i tak jest to fajne auto za małą kase i się opłaca bardziej niz niemiecki czy włoski.
- włącznik wentylatora nadmuchu powietrza do kabiny - rezystor się przepala
-czasami kończy się sprzęgło po 200.000 km
- rozrusznik ? coś się przepala
- nastawnik przepustnicy wymaga dość częstego czyszczenia styków i regulacji