Ocena kierowcy - Renault Clio I

gogol, 15 lat temu
Silnik 1.2 60KM 44kW
Rok produkcji 1995
Renault Clio I 1.2 60KM 44kW 1990-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik jest po prostu super jak na takie autko. W sam raz.
Zawieszenie : \"Fachowiec\" zepsul belke z tylu dzieki czemu conieco jest spawane ale jezdzi i trzyma sie calkiem niezle.
Jestem zadowolony z zakupu. Gdyby ktos mnie zapytal zdecydowanie bym polecil Clio!
Teoretycznie na liczniku 181000 km przebiegu, ale praktycznie ma chyba wiecej. Po odpaleniu i natychmiastowym przelaczeniu na gaz chodzi rownomiernie, pomimo tego ze bierze astronomiczne ilosci oleju (5 litrow na okolo 15000 km).
Zadnych problemow! Kazdy bieg na swoim miejscu - wchodza perfekcyjnie. Nic dodac nic ujac!
Zawieszenie bardzo miekkie. Znajomi twierdza ze plyna a nie jada. Przy mokrej nawierzchni i gwaltownym, dlugim skrecie ucieka troche tyl samochodu ale jak najbardziej do opanowania.
Nie da sie nie zauwazyc czegos w tym samochodzie - widac wszystko i wszytkich!
Mogloby byc lepiej, ale naprawde nie jest zle.
Samochod sie nagrzewa szybciej niz ustawa przewiduje. Do pracy mam 4-5 km. W momencie kiedy dojezdzam w samochodzie jest sauna. Wiele nowych samochodow moze pozazdroscic.
Z przodu jest super - nie za malo nie za duzo - z tylu troche gorzej - w 5 osob nie za ciekawie sie jezdzi.
Glosno, glosno i jeszcze raz glosno - osobiscie mi to nie przeszkadza.
Czesci mnostwo na rynku - przedzial cenowy duzy. Naprawy przewaznie tanie. Zuzycie w normie - 10 litrow gazu / 100 km po miescie (krotkie odcinki).
Za taka cene lepszego auta nie znajdziemy.
Przepalilo mi sie podswietlenie zegarka - nic wiecej
Przez 3 lata nie bylo sytuacji ze nie moglem odpalic i jechac. Cokolwiek sie zepsulo nie bylo to nic powaznego, a wrecz rzeczy ktore robi sie od czasu do czasu - filtry, cylinderki itd.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.2 60KM 44kW [l/100km]

8,8