Ocena kierowcy - Renault Clio I

manolo, 17 lat temu
Silnik 1.2 55KM 40kW
Rok produkcji 1991
Renault Clio I 1.2 55KM 40kW 1990-1997 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : myslalem ze bedzie mułem. nie jest.
Zawieszenie : n aPolskich drogach trzeba bardzxo uwazac na dziury, szczegolnie z obciazeniem
Karoseria : matowieje mi juz lekko lakier
dobrze serwisowany bedzie dlugo jezdzil :) lepiej go nie przeciazac, to male lekkie autko
jak na tak maly silnik jest dosc elastyczny, ale z 4 osobami na pokladzie nie chce przyspieszac pod gorke na 4 i 5 biegu ;) generalnie fajne 1,2
w porownaniu z takimi jak deawoo, honda civic, czy nawet focus ´99 jest lepsza nie trzeba bylo mi sie przyzwyczajac dlugo, gladko i przede wszystkim pewnie wchodza wszystkie biegi!
podobno w tej klasie niezly. dla mnie za miekki, waskie kola zmuszaja do ostroznego hamowania - latwo wpasc w poslizg bez ABS´ow
pare razy musialem sie wychylac przed zakretem z powodu przedniego słupka, poza tym rewelacja
deska, kierownica etc. calkiem niezle, mam tylko male zastrzezenia do foteli - meczace w dlugiej trasie dla mojego wzrostu 185cm
switnie grzeje! raz dwa i szybki odparowane, nie ma zbyt wiele opcji (dyszy) no ale to tylko Clio
polecam 2 osoby wyzsze i 2 nizsze w przeciwnym razie ciasno. 5 osob w tym samochodzie to pomylka chyba ze na krotki dystans!
jest glosno dopiero od ok 110/h
naprawy zdarzaly mi sie tylko typu lozyska, wymiana wydechu... niezbyt drogo
nawet dalbym 4,5 ceny sa na prawde niskie, a atutem jak dla mnie tania eksploatacja, male rozmiary (to co potrzebne w miescie), autko zwrotne, brak wspomagania kierownicy nawet nie jest ciężarem, kreci sie jak trzeba - chude dziewczę sobie poradzi :P
raczej dobrze. auto ma swoje lata, wycieraja sie fotele, pompke od spryskiwacza wymienilem
nic sie mi nie przytrafilo

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 55KM 40kW [l/100km]

7,7