Sredniawka, autko bardzo wygodne, dobre w prowadzeniu, zwinne, ale bardzo awaryjne. Gdyby nie to ze sie ciagle cos rozsypywalo, nie oddalbym go za zadne skarby, bo i ladne i wygodne, ale nie ma mocnych przy takich wydatkach, mozna olac komfort i przerzucic sie na cos solidniejszego.
Pracuje raczej charakterystycznie z lekkim klekotem mimo, ze to benzyna. Przy pojemnosci 1,2 na gazie udawalo mi sie osiagac zawrotna predkosc 160km/h.
Silnik rozsypał się z mojej winy, zerwał sie niewymieniany pasek rozrzadu. To pociagneło za sobą kolejne wady ktore wychodzily co ok. 10 tys. Najpierw rozrzad, potem rozrusznik, nastepnie uszczelka glowicy. Czyli okolo 3 wizyty u mechanika co okolo 3,5 miesiaca, laczne wydatki okolo 900 zl. I po tym wszystkim nadal cos stukał i ciekl olej.
Niestabilna, skacze przy dodawaniu i ujmowaniu gazu. Źle umieszczona piątka, trzeba sie pomeczyc zeby nauczyc sie ja plynie wrzucac.
Przez dwa lata wymienilem 2 razy koncowki drazka, sprezyny z przodu, łożyska, klocki. Laczny koszt 500 zl. Nie tak źle jak na dwa lata uzytkowania francuza.
Widoczność doskonala do przodu. Lusterka za małe o cofaniu po lusterkach zapomnij.
Wszystko w twardym plastiku w dodatku w kiepskim kolorze.
Bardzo szybko paruja szyby, nawet przy malym deszczu.
Nagrzewa sie slabo i dlugo, po okolo 1,5 roku padl silnieczek od nawiewu.
Jak na samochod tej wielkości wysmienicie, bardzo duzo miejsca z przodu, z tylu w miare wygodnie moze siedziec tylko 2 osoby.
Do 90 km/h jest dobrze powyzej 100 przestajesz slyszec wlasne mysli, chociaz i tak nie jest tak zle jak na auto z tego rocznika.
Gazu na miescie spala 13 litrow, na trasie 9-10. Jak na silnik 1,2 przecietnie. Ale ja mam cegle zamiast nogi, wiec to tez moze byc przyczyna.
Jakosc jak za ta cene jest calkiem niezla, w koncu Clio mozna kupic juz za 2.500, maly klopocik za mala cene;)
Źle, od skrzypienia plastikow, do elektryki. Idiotycznych szpar w szyberdachu, listewek bocznych na plastikowe zatrzaski ktore przy uderzeniu torba z zakupami odpadaly.
W powazne usterki wlozylem 1400 zl, wymienialem je powyzej. I to jeszcze i tak bylo zrobione tylko tak zeby sie jakos tam trzymal. Na dwa lata uzytkowania to źle.