Ocena kierowcy - Renault Captur II Crossover Hybrid

Silnik 1.6 E-Tech 140KM 103kW
Rok produkcji 2023
Przebieg: 1 000 tys. km
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Captur II Crossover Hybrid 1.6 E-Tech 140KM 103kW 2022-2023 - Oceń swoje auto
Świetny samochód ! Ogólnie po roku jazdy 9.5/10. Jedynie czego mi czasami brakuje to tęsknie za dzwiękiem silnika a to dziwne bo ta cisza podczas jazd próbnych zdecydowała o zakupie auta :). Szkoda że nie można tego włączyć z głośników jak w innych modelach renault. (aktualny przebieg 13000 km u góry w tabeli nie można podać wiekszego niz 1000)
Wystarczająco mocny w trybie sport i ekonomiczny na codzień.
Jest Ok!!! całkiem inna niż CVT i to bardzo dobrze bo nie lubię wyjca. Czasem przy 50km/h przeciąga bieg
10/10 Bardzo komfortowy. Po zmianie na sport czuć różnice.
Bez zastrzeżeń . Biała perła czarny dach Do dziś cieszy moje oko.
Bdb. Bez kamery było by zdecydowanie gorzej.
Jest Ok. Nie ma się do czego przyczepić
Tak jak wszyscy piszą klima słabsza niż w wszystkich wcześniejszych autach które miałem . Działa jest zimno w słoneczne dni ale jakoś tak inaczej niż u konkurencji.
W środku dużo miejsca , z zewnątrz zgrabny . Dla mnie i mojej rodziny 10/10. Bagażnik mały lecz na codzienne zakupy wystarcza. Po złożeniu tylnej kanapy przywiozłem z Ikei 3 komody :)
do 160km/h jest Ok powyżej robi się głośno. do 90 można rozmawiać szeptem ! Super
paliwo raz na 5 tygodni . Olej i filtr oleju orginał z wymianą ale u zaprzyjaźnionego mechanika 450zł. Super. W aso chcieli 750zł.
Miałem już auta praktycznie od każdego producenta renault 2 kiedyś kangoo teraz Captur Jak za te pieniądze to polecam . Jak się nie będzie psuł to strzał w 10. Mam dokupioną gwarancje 5lat lub 100tyś km Czas pokaże.
Brak
Brak