Ocena kierowcy - Renault Captur II Crossover Hybrid Facelifting
17 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
Nie kupiłby ponownie
Szukając nowego auta sprawdziłem i to Hybryde od Renault ( test autem syna z pracy na dystansie 400 km i nie brałem pod uwagę słów syna na temat auta ) . I jest to ogromne rozczarowanie cena względem silnika 1.0 czy 1,3 wyższa o 20- 30 tyś zatem kiedy się to ma zwrócić ? . Osiągi mowa o tych realny z testów niezależnych 10,6 s by zrozumieć jaki to wolne to porównać wystarczy np. Clio III z 2009r 110KM 10.2 s , Corsa z 2012 120KM 10,3s Mazda cx3 121 KM 9.0s Celowo pokazuje że auta z innej epoki jak i z mniejszą mocą są LEPSZE to istna kpina z ludzi by takie powolne auto oferować . Wyczytałem wpisy na temat foteli ( testerzy stanowczo twierdzą że są do bani ) ja jednak sam oceniłem i jest tak fotel jak ustawimy pod pedały wówczas kierownica jest za daleko bo ma mały zakres regulacji na dodatek siedziska krótkie wiec się przesuwamy i dostajemy w prezencie pozycję sprawiającą potężny dyskomfort ( zatem nie ufać tym co mieli pewnie byle co i teraz są zachwyceni byle czym ) Elektronika zacznę od kamery cofania jakoś jej jest na poziomie tandety z chin , funkcja inteligentnej zmiany prędkości działa jak ma ochotę , system utrzymywania pasa od razu trzeba to wyłączyć bo kto to miał ten system w innym aucie wie że to tu jest koszmarem kierowcy spaprali na MAXa , to samo tyczy się system kontroli bezpiecznej odległości i system wspomagania nagłego hamowania , systemy takie jak w auta z inne epoki . Co gorsza byle ostrzejsze słońce śnieg i wszystkie kontrolki walą nam usterkę . Klimatyzacja jedynie jedno strefowa nawet za dopłatą niema latem wiem dlaczego syn miał wiecznie mokre plecy i tak przeklinał to auto a tapicerka z plastiku nie pomaga dodatkowo . Wad jest więcej ale czy warto wspominać o wszystkim ? nie koniecznie ale trzeba samemu odbyć kilku dniowa jazdę bo gwarantuję że po paru godzinach nie poznacie auta i jego wad .
Zaleta ekonomia i nic więcej
czuć bujanie i mało precyzyjny układ kierowniczy
Nie wiem , nie oglądałem lakieru
Nawet spoko
No kiepsko
mistrz zmarnowanej przestrzeni
Miasto 5 , trasa 1
nie wiem
Wspominał syn o drobnych usterkach
nie wiem
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 E-Tech Full Hybrid 143KM 105kW