Ocena kierowcy - Renault Captur II Crossover Hybrid Facelifting
1 000 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: plus za dynamike
Mam wersję po face liftingu - Techno 140KM z manualną skrzynią biegów + pakiet NAV + Harman Kardon + kamery 360 + inne pomniejsze bajery
Posiadam auto od niecałych dwóch miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Przy wzroście 188 jeździ mi się wygodnie, a za mną bez problemu może usiąść dorosła osoba. Ogólnie auto komfortowe dla 4 osób nawet na dłuższe dystanse (przy 3 osobach z tyłu jest ciasno). Całkiem spory bagażnik jak na tą klasę samochodów.
Samochód bardzo dynamiczny w trybie SPORT.
Duży plus za możliwość wyłączenia upierdliwych asystentów jazdy i systemu start-stop jednym przyciskiem bez konieczności używania ekranu dotykowego.
Wbudowany asystent Google działa super, praktycznie wszystko w aucie można ustawić przez komendy głosowe.
Nawigacja Google Maps - klasa sama w sobie, Android Auto łączy z telefonem bez żadnych problemów.
Generalnie Infotament działa bardzo stabilnie i płynnie, głośniki z pakietu Harman Kardon grają rewelacyjnie polecam każdemu.
Minus daję za aktywację start-stop przy każdym starcie silnika (zawsze wyłączam to przyciskiem koło kierownicy) i źle spasowaną uszczelkę w drzwiach kierowcy.
Pozytywne zaskoczenie za gwarancję odnawialną Renault którą niedawno uruchomili, wychodzi że będę miał 6 lat gwarancji (bez dopłat) na to auto (2 lata standardowe + 3 lata gwarancja EASY SERVICE rozszerzona + 1 rok gwarancji odnawialnej)
Bardzo dynamiczny w trybie SPORT
Przy pięciu osobach robi się ciasno.
Uszczelka przy drzwiach jakby źle spasowana i słychać szum przy prędkości 80km/h, muszę jechać do ASO żeby to poprawili
źle spasowana uszczelka od strony kierowcy
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 TCe Mild Hybrid 140KM 103kW