: Wszystko na plus - często zmieniam samochody - jeżdżę około 10000km miesięcznie i ten samochód na prawdę pozytywnie mnie zaskoczył - oby tak dalej.
Jakością , przyjemnością z jazdy przewyższa wiele samochodów w swojej klasie a wyposażeniem samochody z "wysokiej półki". Ma praktycznie wszystko co może auto mieć - z rzeczy praktycznych.
Szok. 1500 obrotów i już ciągnie. 2000 można zmieniać bieg na wyższy.2600 - 140km/godż. Przez zamyślenie ruszyłem z drugiego biegu i pojechał bez problemu.
Bez zastrzeżeń. 5 biegów w zupełności wystarczy. ładnie rozłożone . Czwórka od 50 do 120.
Prowadzi się super.
Trzeba się przyzwyczaić gdzie się zaczyna samochód,
a z tyłu przydają się czujniki parkowania . Z pozycji kierowcy samochód wydaje się dłuższy niż jest.
Dużo schowków , ale tylko jeden na małą butelkę między siedzeniami - mogły by być 2.
automatyczna klimatyzacja trochę za zimna , trzeba ustawić na 23 stopnie , to jest normalnie.
Bez zarzutu , wygodnie - bez problemu przejechałem jednym ciągiem 1100km , rezerwa się zapaliła na 850km , jedyna przerwa.
Nie zależnie od prędkości słychać tylko szum wiatru i opon.
Samochód przy normalnej jeździe pali 4-4,2 , na autostradzie 140 i więcej 5,3 . Super wynik , jeżdżę płynnie, ale nie delikatnie . Przy delikatnej jeżdzie do 90 i bez przyspieszeń (kulając się)zszedłem do 3,8
Za te pieniądze auto tak jeżdżące i z takim wyposażeniem - 6 punktów.
Do tego momentu 0 problemów , wiele poprzednich moich aut miało " problemy wieku dziecięcego" nawet słynne z niezawodności Toyoty, a w Captur bez zastrzeżeń.
BRAK
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 Energy dCi 90KM 66kW