Ocena kierowcy - Renault Austral

Przebieg: 1 000 tys. km
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Austral 1.3 Mild Hybrid 158KM 116kW od 2022 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Z marką RENAULT mam do czynienia od 10 lat. AUSTRALA mam od ponad roku. przedtem miałem KADJARA,wszystko auta zakupione w salonie GÓRNY-POCZYNEK w GŁOGOWIE. Austral miał być przeskokiem technologicznym od poprzednika, nic nie miało czeszczeć, miał być cichy. No niestety nic bardziej mylnego.po 3-4 miesiącach czeszczenie plastików było słyszalne niemal wszędzie,dostawałem białej gorączki,potem zacząłem odczuwać zbytni szum podczas jazdy na wysokości bocznej szyby,drzwi.Serwis zdecydował o wymianie uszczelek opasających drzwi. Po wymianie zamiast się polepszyć, to się pogorszyło. Oczywiście firma RENAULT POLSKA umyła ręce. Następnie w sumie świeża sprawa odbyłem jazdę w sumie testową wraz z szefem serwisu. Sprawdzaliśmy poziom hałasu w aucie podczas jazdy. W aucie do jazdy testowej wskazania wyniosły 94 dB, w moim australu,kyóry był profesjonalnie wyciszony w firmie TOP AUTO we Wrocławiu wskazania wyniosły 85 dB. Dosyć żenujące. Przykładowo 85 dB,jest to dopuszczalna górna granica hałasu na stanowisku pracy. Każdy kolejny dB są to przekroczenia norm hałasu i należy stosować ochronniki słuchu. moim zdaniem firma RENAULT powinna informować o tym fakcie kupujących i wyposażać akurat ten model auta w ochronniki słuchu lub spory zapas stoperów.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 Mild Hybrid 158KM 116kW [l/100km]

7,8