Jestem zadowolony z zakupu tego samochodu. Krótki okres posiadania - czwarty miesiąc - im dłużej jeżdzę tym samochodem tym bardziej mi się podoba . Jestem świeżo po dłuższej trasie 1050km - bardzo dobry komfort jazdy,dobra dynamika,cisza w aucie no i bardzo oszczędny w spalaniu - średnia spalania komputera pokrywa się z ilością zatankowanego paliwa w stacji - jadąc całą drogę w tym trochę w korkach w miastach przelotowych spalił 5,4l. Starałem się jechać w miarę spokojnie przy tak małym przebiegu - zgodnie z zaleceniami producenta do 3000 tyś km nie przekraczać 3000 obrotów (100-110km/h).
Bardzo fajny silnik, dobrze się zbiera , oszczędny.
Dla przeciętnego Kowalskiego - spełni jego oczekiwania.
Płynnie i cicho zmienia biegi ,wysoka kultura pracy. Czasami jest przymulenie krótkie aby ruszyć z miejsca .
Jest ok , duży prześwit , zero obaw o zahaczenie o krawężnik itp.
Na tą chwilę brak uwag.Daje odczucie dobrze wykonanego samochodu z wyższej pułki. Starannie wykonane wnętrze samochodu.
Tylna szyba jest ok - lusterka boczne duże , system czujników parkowania oraz kamera cofania - zero problemu przy manewrowaniu- nie rozumiem dlaczego ludzie w tym względzie marudzą.
Jest ok - musiałem przestawić się z manuala na automat. Wtej chwili nie kupiłbym manuala w życiu. Francuska obsługa radia - ale szybko przestawiłem się i mi to nie przeszkadza. Wszystko jest tam gdzie powinno być.
Na razie tylko dogrzewałem się jest ok - kierownica, siedzenia przednie - chwila i są gorące - tylna szyba szybko odparowuje .
Wszysto jest ok . Nie duży -nie mały - wszystko pod ręką - pozycja za kierownicą bardzo dobra -w dniu dzisiejszym zrobiłem
za kierownicą 404km w 5 godzin drogami krajowymi - zero zmęczenia . Bagażnik wielka zaleta samochodu - duży, ustawny.
Do 120 km/h na trasie silnika nie ma- słychać szum wiatru oraz przy nierówościach drogi odgłosy kół .
Zalecenia producenta do 3000 tys.km przebiegu nie przekraczać 3 tyś.obrotów- ale on przy 120 km/h ma około 2000 obrotów .
Styczeń,luty, marzec - tyle go posiadam tylko jazda w małym mieście co dziennie do pracy, na zakupy itp. i raz w tygodniu 20km za miasto spalanie w tym okresie zimowym 7,2-7,7l . Trasa 404km z prędkością 100-110 km/h -5,2l. Co ciekawe wskazania zużycia paliwa komputera pokrywają się z ilością zatankowanego paliwa w stacji.
Czas pokaże .Mam go niecałe 4 miesiące.
Nowy. Czekam na sygnał od RENAULT na podstawienie samochodu w celu zainstalowania składanych lusterek za które zapłaciłem - a nie mam tej funkcji - obiecali przy odbiorze samochodu
w salonie, że ogarną to w pierwszym kwartale 2022r - jest koniec kwietnia - czekam na wiadomość???
NOWY - 0 problemu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 TCe 140KM 103kW