Ogółem samochód polecam ale tylko starszym osobą dużą wadą jest ten silnik 73konny silnik to żółw niebiespiecznie się wyprzedza takim żółwiem. Ogólnie reno to fajny samochód za takie śmieszne pieniądze gdyby silnik był mocniejszy
Silnik bardzo trwały jednak stosunek mocy do masy samochodu słabo jednak na dalekie trasy se radzi jak się go już rozbuja.
Skrzynia biegów jak we francuskich autach mało precyzyjna tylko do jazdy na trasy i dla dziadka na działkę ogólnie idzie się przyzwyczaić.
Układ jezdny dobry auto jest bardzo wygodne dobrze się prowadzi i nawet wyczymałe zawieszenie jak na Francuza czeba jednak opony zakładać od 175 i auto jest stabilne przy szybkiej jeździe na autostradzie na orginalnych 165 poraszka niepewnie. Waną są hammulce słabe wymieniłem wszystko na nowe i niejeste zadowolony szczegulnie przy 5 osobach jest żle.
Widoczność dobra przeciętna
Autko jest mało pakowne ja mam sedana dobry tylko na zakupy do marketu i niewielkich przedmiotów.
ogrzewanie dostatecznie dobre.
Auto jest nawet spore jest wydodnie mi i pasarzerom
Jak na ten rodznik to rewelacja szczegulnie jak wymieniłem opony na nuwki to dopiero cicho.
Autko pali mi ok. 8.5 litra gazu na trasie po mieście nawet 11.5 litrów latem zimom jest więcej.
Za takie pieniądze niema chyba lepszego auta niewszyscy wiedzą jak renault jest dobry. Bo krąrzy mit że się psuja ciągle TO JEST NIEPRAWDA NIEMA CZEGO SIĘ BAĆ. Auto jak karzde się zużywa i czasem czeba coś zrobić ale ten samochód jest bardzo twardy mam kolegów co maja golf audi i powiem że nażekaja bardziej są awaryjne napewno auto jest o niebo lepsze od nowszej brawy to dopiero złom czy skody felicje to już obciach.Auto polecam tym co maja mniej pieniędzy a chcom dużo jeździć.
Auto jest mało awaryjme zdarzja się usterki ale w stosunku ile jeździ to nic auto robi 22tyś km rocznie tylko wymiana podstawowa rozrząd ogumienie olej klocki filtry z poważnych awari eymiana gumowych przewodów w chamulcah przesto się klinowały koła 500zł z klockami i tarczami kture się spaliły z tego powodu.
Elektryka hamulce
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 i 75KM 55kW