Oceny Renault 19 II Sedan

Najnowsze oceny Renault 19 II Sedan

2,7
~reno
Sedan 1.9 DT 92KM 68kW
a więc ... jak działało to super :) a po pewnym czasie ..... turbina nie dzialaod jakis 4 moze 5 lat :P pali dalej mało ale zmulony nisamowicie. kolumna wspomagania sie sypnela. pekła jedna ośka w tylnej kolumnie skretnej ;/ przegnil bak co jakis czas pompka reczna paliwa do wymiany gdyz zaworki przestaja trzymac i paliwo sie cofa do baku. czesci zabujczo drogie malo tego zamienniki zadko pasuja ;/ koncówki drazkuw sredni rok wytrymuja...
3,4
~Rafez
Sedan 1.4 i 80KM 59kW
Świetne auto za niewielkie pieniądze. Francuzi mają też auta godne polecenia, i takim autem jest Renault 19. nie rujnuje kieszeni, nie sypie się, ładnie wygląda i wygodny - za takie pieniądzę czego chcieć więcej ;]
3,5
~Rafenks
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
auto świetne dla młodego studenta, takiego jak ja :) części tanie, łatwe w naprawie i w utrzymaniu. Jestem zwolennikiem aut japońskich, lecz narazie mnie nie stać na żadne dobre japońskie cudo. a za małe pieniądzę jest łatwiej znaleźć takie właśnie proste Renault :) polecam na pierwszy samochód :)
4,2
~t1a2s3
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
jako drugier auto dla mnie. czyli do wożenia się i znajomych przy róznych okazjach na mniejsze lub większe imprezy sprawdza się doskonale. poza tym często robi za pół ciężarówkę ;) daje renia radę :D:D
3,6
~Mirek
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
Ogółem samochód polecam ale tylko starszym osobą dużą wadą jest ten silnik 73konny silnik to żółw niebiespiecznie się wyprzedza takim żółwiem. Ogólnie reno to fajny samochód za takie śmieszne pieniądze gdyby silnik był mocniejszy 
4,9
~Łukasz
Sedan 1.4 i 80KM 59kW
W sumie samochodzik mi się bardzo podoba jest zrywny, bezawaryjny nigdy niezawiódł mnie w drodze.Choć nie mogę jeszcze zadużo się wypowiadać na temat tego samochodu bo przejechałem nim jak dotąd 10000km przez 8 miesiący bez najmniejszych problemów:))) Pozdrawiam wsztstkich użytkowników Renault 19;)
Dziennik kosztów dla Renault 19 II Sedan
6,6
8,6
3,9
~Dadaś
Sedan 1.9 D 65KM 48kW
Jest naprawdę dobrze. Silnik genialny i co bardzo ważne, bardzo odporny na kiepską jakość paliwa. Właściwie to i na wodzie by chyba pojechał :) Wnętrze bardzo wygodne i komfortowe. Oczywiście nie porównujmy tego auta z obecnymi samochodami, bo nie ma to sensu. Gdybym jednak miał wybierać miedzy sporo droższym Golfem, to zdecydowanie wybieram dziewiętnastkę :)
3,5
~stepien_23@wp.pl
Sedan 1.8 i s 95KM 70kW
Auto mocno awaryjne. Moc nie jest największa ale do zawalidrogi też daleko. Bardzo przyjemne na dłuższe trasy zwłaszcza dla niskich osób, gdyż pozycja za kierownicą i widoczność jest bardzo dobra. Jak na pierwsze auto to nie narzekam.
3,2
~vargas
Sedan 1.4 i 80KM 59kW
jestem w miare zadowolny z niego. jezdze nim juz ponad dwa lata i nie mialem bardzo wilekich problemiw znim, wiadomo jak sie jezdzi to i czesci sie eksplatuja...szcegolne przy aucie ztego rocznika, jesetm zadowoly z tego ze przyjechalem nim do Anglii i na trasie nie zawiod mnie ani razu, tutaj tez nie sprwaia mi wiekszych problemow(ostatnio tylko ten uklad chlodzenia)
4,4
~Nurglepl
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
Autko bardzo dobre. Kupiłem go za 7000 zł. Miałem w tym czasie do wyboru masę aut, ale wybrałem Renatę :) To był bardzo dobry wybór. Choć kształt nie jest już nowoczesny, ale też i nie odbiega w stylistyce do starych aut. Mi się bardzo podoba i bardzo je chwale.
Renault 19 II Sedan