Kultura pracy silnika na wysokim poziomie. Nie wykazuje tendencji do nierównej i głośnej pracy.
Dobrze dobrane przełożenia. Precyzja nienaganna. Biegi wchodzą łagodnie i zawsze tam gdzie chcemy nawet przy energiczej jeździe.
Z racji wieku auta pojawiają się drobne stuki pochodzące ze stwardnienia tulei stalowo-gumowych których wymiana na przednim zawieszeniu nie jest kosztowna a eliminuje wszelakie niedogodności.
Auto posiada durze powierzchnie przeszklone i małe strefy "martwe" widoczności. Mogłoby mieć troszeczkę większe lusterka boczne.
Auto posiada bardzo wygodne fotele dobrze trzymające w zakrętach, wszystkie przełączniki są na właściwym miejscu i tam gdzie się ich spodziewamy.
Nie mając klimatyzacji stwierdzę że jest to auto o najskuteczniejszej wentylacji jakim do tej pory jeżdziłem(a marek które ujeżdżałem nie było mało). Ogrzewanie zimowe wręcz rewelacja nawet w czasie 15 stopniowych mrozów grzeje szybko bo po przejechaniu zaledwie około 600 m.
Spora przestrzeń we wnętrzu dla pasażerów na tyle auta nawet po maksymalnym cofnięciu foteli przednich. Z przodu luksus.
Do wnętrza auta nie dostają się żadne zbędne szumy i odgłosy.
Nie jest to może demon oszczędności ale też nie należy do aut paliwożernych. Na moje oko spalanie jest relatywnie niskie.
Auto tanie i solidne
Poza drobnostkami nic się nie psuje.
Żadnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i s 95KM 70kW