Oceny Renault 19 II Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW 1992-1995

Najnowsze oceny Renault 19 II Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW 1992-1995

4,6
~gregor
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Szukałem Xantii, wcześniej nawinęła się ta 19-stka, więc nabyłem i nie żałuję. Z tym silnikiem i tak sprawnie działającą całą resztą to mogę tylko zachwalać. Dużo miejsca w środku, wygodna, szybka, zwinna i poręczna. Do przewozów większych rzeczy - ideał. No i nie kradną... ;)
4,3
~Siwy20GNO
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Ogólnie RENAULT R19 CABRIO to najładniejsze CABRIO lat 90" !!! Żadnych pałąków po środku typu GOLF III i schowany sprytnie dach, i oczywiście charakterystyczne 2 garby z tyłu nadają wspaniały kształt za którym każdy sie obróci latem na mieście pomimo wieku auta ;)Wygodne i miękkie welurowe siedzenia, ładna bryła całkowita auta.
3,1
~Rid
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Na plusie: ZAWIESZENIE, układ kierowniczy, układ hamulcowy, WYGODA, sylwetka samochodu, duży bagażnik. Na minusie: paliwożerność, częste drobne naprawy, specyficzne sprzęgło i twarda skrzynia biegów.
2,7
~VARIOR
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Auto na pewno znalazło swoich amatorów. Moim zdaniem są to ludzie którzy nie jeździli zbyt wiele i nie mieli do czynienia z wieloma samochodami, dlatego nie mają dobrego punktu odniesienia. Osobiście nie jestem z niego zadowolony.
4,1
~Smola (evilvirus@o2.pl)
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
podsumowujac francuzi spisali sie bardzo dobrze przy tworzeniu dziewietnastki, autko jest ladne stylistycznie, wygodne, niezawodne, gdyby tylko palilo mniej... polecam bez wahania kazdemu niezdecydowanemu i zapraszam na forum poswieconemu 19 (www.renault19.pl)
4,5
~Maras79_25@o2.pl
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Ogólnie to bardzo udane auto. Wprawdzie to już konstrukcja nie najmłodsza i ustępująca współczesnym autom pod względem wyposażenia zarówno z zakresu komfortu i wyposażenia, designu. Nie mniej jednak to auto naprawde godne polecenia zwłaszcza w wersji 16 V. Sylwetka jest jeszcze atrakcyjna ( Mojej 19- stki zwłąszcza !!! ) Komfort i osiągi super. I co najważniejsze relacja ceny do jakości i do tego co auto oferuje jest wręcz wyśmienita!!!
4,4
~swimmer84
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Niedoceniony samochód pozostający w cieniu dużo gorzej wyposarzonego i gorzej sprawującego się golfa II
4,3
~swimmer84
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
super - jeśli trafisz dobry egzemplarz. auto z pewnością lepsze niż sławetny golf z tego okresu czy citroen ZX.
2,8
~delaziu
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Samochód awaryjny, silnik mało ekonomiczny ale dość dynamiczny. Raczej niska jakość ale też niska cena, więc czego można się spodziewać.
~Witold Łazanek
nie jest najgorzej, ale gdyby robić ze 60 000 rocznie to 2 lata i po aucie