Oceny Renault 19 II Hatchback 1.4 i 80KM 59kW 1991-1995

Najnowsze oceny Renault 19 II Hatchback 1.4 i 80KM 59kW 1991-1995

4,7
~Bartek AVATHAR
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Auto nie samowite, kupilem prawie nowe we Francji, bo biciu, zrobiony od podstaw, silnik 80 KM przy pojemności 1400, kopyto EXTRA, w porównanianiu do nowych np. Lanosów 100 Konnych. Osiaga predkosc 180 km/h, do 140 jest niesamowite przyspieszenie jak na taki silniczek, w środku welur, i wszystko takie ładne, elektryczne szyby itp itd, kierownica chodzi lżej niż w nowuitkim peogecie 206. Jestem extra zadowolony. Z usterek mialem tylko lekki...
~krybo
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Jeżdżę od nowości, pilnuję filtrów, wymieniam olej co 10.0000km, jeżdżę tylko na benzynie 95.oktanowej, dociskam mocno pedał gazu, zmieniam opony lato/zima, nie "gmyram" niepotrzebnie w "bebechach", silnik nie do zdarcia, często wyrzucam tylne oparcie i ładuję "do wiwatu" ciężary, jest to kochany "osiołek" nie do zajeżdżenia, szczęśliwe autko!! - gdyby nie ta blacha! Na marginesie - mam też nową lagunę 2,0 i toyotę corollę. Pozdrawiam...
~Kucyk R19 1.4e E6J/JB1 sedan, perska czerwień metallic
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Moim zdaniem super! Renia 19 jest autem wygodnym, trwałym i szybkim. Nadaje się zarówno dla kawalera, jak i dla rodziny z dziećmi. Gama nadwozia jest duża, brakuje tylko kombi. Dodam (jakby ktoś nie wiedział), że to auto uratowało firmę Renault przed upadkiem. Było bogato wyposażone i stylistycznie "wysunięte do przodu" (była to era kanciastych samochodów).
3,7
~cza.cza@interia.pl
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Jestem drugim właścicielem, użytkuje samochód od 1997 roku. Jestem zadowolony, nie sprawił mi nigdy niespodzianki na drodze. Wymieniałem tylko te części, które wykazywały naturalne zużycie. Uważam, że jest to udany model samochodu.
~mitek@wp.pl
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
mam renię1993r. 1,4 energy 90km 18600 przejechane z problemów to z mijej winy bo zmieniłem olej z mineralnego na pół synteyuk wycieki oleju, drugi problem skrzynia biegów problemy ze wstecznym i jedynka ale to ponoć wmiare normalne w tym modelu a tak pozatym super. jechałem nia 200 km/h i poza tym że fajera mi troche latała ale to problem z wyważeniem kól to jestem naprawdę bardzo zadowolony
~j-maslowski@wp.pl
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Auto tanie i bardzo wygodne. Części do kupienia w dużej ilości orginalne i podróbki. Jeźdzę 3 lata i nigdy nie było przypadku, że nie zapaliła lub popsuła się w trasie. Teraz przesiadam się na Lagunę.
3,9
~Fanky
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Ogólnie dobry samochód dla młodej rodziny, z dość duzym bagaznikiem, zużycie paliwa w normie jak na auto z poczatku lat dziewięćdziesiatych (można tanio założyć gaz i juz jest super). troszkę mało dynamiczny ale podobno w wersji z silinikiem Energy (80KM) nie ma juz na co narzekac. Silnik po 136 tyś pieknie trzyma kompresję (13 na kazdym cylindrze) i nie bierze grama oleju. Ogólnie oceniam go na 4 z minusem (za słabe zawieszenie), drugi raz...
3,8
~macmaz@poczta.onet.pl
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
lubię sam pogrzebać przy samochodzie,ten model mam ponad rok i to co zrobiłem zaraz po zakupie to wszystko z czym miałem kłopot (łożyska przód, tył, belka tylna miał juz 180000 km) i od tego czasu to jest ok. 9miesiecy leję benzyne i w drogę
4,3
~J.Derwisz
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
220000 bez poważniejszych awarii. Średnie zużyie paliwa mierzone na ostatnich 120000 6.8l/100km. Wysoki komfort. Dobre wyposażenie w stosunku do innych marek w tym przedziale cenowym. ZERO ZAINTERESOWANIA ZŁODZIEI !!!
4,3
~cathrine
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Autko mam od niedawna. poprzedni właściciel bardzo o nia dbał, nie ma zadnych oznak korozji!silnik pracuje cichutko i bez zarzutu. po przesiadce z malucha do reni komfort ogromny!!!
Renault 19 II Hatchback