Oceny Renault 19 I Hatchback 1.7 90KM 66kW 1988-1992

Najnowsze oceny Renault 19 I Hatchback 1.7 90KM 66kW 1988-1992

2,5
~Janek 44
Hatchback 1.7 90KM 66kW
Jeśli chodzi o moją 19 to nie mogę powiedzieć dobrego słowa niej. Niezawodność tego auta mnie przekonała że już więcej nie kupię Renault.Dbałem o ten samochód jak mogłem, sam jestem mechanikiem, ale nie było tygodnia żebym coś przy niej nie naprawiał. Silnik potrafił odmówić posłuszeństwa w najmniej oczekiwanej chwili. Albo nie chciał zapalić albo nagle zaczynał przerywać, a o wyciekach oleju już nie wspomnę. Pomimo wymiany wszystkich...
3,8
~suchy
Hatchback 1.7 90KM 66kW
Jak się nie ma co się lubi... W sumie wygodne autko, nie można narzekać - w końcu to staruszek ale w pełni sił. Jak na ten rocznik ja mam komputer pokładowy, el. szyby i szyberdach, wersja TXE więc daje radę. W mojej Reni nie ma ani śladu rdzy i to z pewnośią czyni ją lepszą od Opli i innych europejskich aut z tego rocznika.
3,3
~pivko
Hatchback 1.7 90KM 66kW
ałto wygodne jak na "francuza" przystało bogate wyposarzenie Golf z tego samego rocznika to topór i sporo droższy nie wiem czemu ja nie mam dobrej opinii o tym aucie ale moze po prostu mój akurat taki felerny
~jasio
Hatchback 1.7 90KM 66kW
jest super poza spalaniem no ale wiadomo 1.7 na pełnej szprycy.wycieki z półosi ale nawet meganki mają tą dolegliwość. mosz problem pisz jasio@buziaczek.pl Śilnik super zero wycieków i awarii,wygodne miękkie fotele trzymają dobrze, jeżdzić i tankować
~rd77
Hatchback 1.7 90KM 66kW
Ten silniczek krokowy to istne nieszczescie konstrukcyjne, zawsze sie cos musi dziac, bo tak jest pomyslany.... Jak nie szczotki, to jakies styki albo inne g... - dobre dla racjonalizatora, zmusil mnie do wprowadzenia w zycie kilku koncepcji dzieki ktorym dziala, bo o kupnie nowego mozna zapomniec (900zl jak sie doobrze starguje za nowke, 300zl uzywany)
~Jarek36
Hatchback 1.7 90KM 66kW
swoją 19-tką jeżdżę już 9lat i nic mnie od niej nie może oderwać. Jest wspaniała, porównując ją do innych jej klasy, zauważamy oczywistą przewagę. Ma dużą moc przy większych prędkościach, co przydaje się na trasie.
4,5
~Kawa
Hatchback 1.7 90KM 66kW
Wspaniałe auto na początek, lecz najlepiej szukać egzemplarzy z instalacją gazową.
2,5
~Gladek11
Hatchback 1.7 90KM 66kW
oglnie mialem okazje wiec kupilem... nastepnym razem tego bledu nie zrobi nigdy Renault
~Piotrek
Hatchback 1.7 90KM 66kW
Biorac pod uwage rok produkcji to nie ma sie czego czepiac.Auto nie jest brzydkie,blacha calkiem w porzadku(tylko nadkola-tyl),silnik jak na razie nie zawodzi,przestronny z niemalym bagaznikiem.
~Gerappa
Hatchback 1.7 90KM 66kW
Ogólnie auto godne polecenia. Bardzo mało rdzy (samochód ma 15 lat). Dobrze się prowadzi. Potrafi pokazać kuperek nie jednemu nowszemu modelowi :-)
Renault 19 I Hatchback