Auto było doskonałą konstrukcją w latach 80`. W latach 90` kiedy go kupowałam prawie nie ustępowało konkuręcji (oprócz silnika) niestety czas robi swoje... Bark nowoczesnych rozwiązań powoduje że autko przegywa rywalizaje. Autem jeździ się fajnie. mało pali. Dobrze się prowadzi, i jest niezawodne do czasu pierwszej poważnej awarii:-( potem raz za raze stoi u mechanika:-((przynajmniej moje)
Bardo lubie przejaszczki Moją jedenastką, to nie jest zwykła autko.... to autko z duszą!!! daje 3 gwiazdki, za duszę i za przyjemość jakiej mi dostarczyła przez te 9 latek!!!
Silnik bardzo elastyczny, kultura pracy nie najlepsza:-( bardzo głośny i za to daje 3 gwiazdki
Skrzynia biegów prawie doskonała... nigdy nic nie chrubocze, mogą być małe problemy ze wstecznym. ale można przywyknąć. 5 gwiazdek
auto dobrze trzyma sie drogi... mnie jeszcze nigdy nie zawiodło:-) nie ma tendencji do dziwnych zachowań. niestety brak ABS-u i wspomagania kierownicy... stosunkowo słabe hamulce ale w całości wygląda to dobrze. autko gładko sunie tam gdzie chcemy. za tą przewidywalność 4 gwiadki.
widoczność doskonała co przydaje się przy prakowaniu i jeździe w mieście 5 gwiazdek
Bardzo dobra aergonomia deski rozdzielczej... wszystko na swim miejscu i bardzo innowacyjne rozwiązania jak na auto z lat `80. min regulacja podświetlenia deski rozdzielczej czy płaska przestrzeń bagarzowa po złożeniu siedzeń tylnej kanapy. niestety barkuje paru bajerów z nowoczesnych autek:-(
niestety u mnie o na prawde ciepłym powietrzu można zapomnieć... aczkolwiek dmucha całkiem nieźle i w aucie jest cieplej niż na dworzu:-P. skutecznie radzi sobie z usuwaniem pray wodnej z szyby. 3 gwiazdki
auto nie jest limuzuną... nie ma za dużo miejsca... jak dla mnie wystarczająco. ale muszę powiedzieć że co roku jeźdzlilśmy nad morze(4 osobowa rodzinka) i mieściwmy się bez większych problemów... niestety kierowcy powyżej 185 cm mogą mieć problemy ze znaleźieniem odpowiedniej pozycji... 3 gwiazfki
wyciszenie nie jest mocną stroną... w środku słychać wyraźnie silniczek... 2 gwiazdki bo można posłuchać swojego ukochanego autka:-)
autko superoszczędne... zadowala się symbolicznymi ilościami paliwa... części w zależności jakie... niektóre niestety trzeba sprowadzać z Francji z racji niepopularności tego auta na naszym rynku 4 Gwiazdki
nie komentuje tej rubryki bo każdy ma inne przeżycia z własną renówką... ja za swoją gorów bym dać 100 000 zł... nigdy mnie nie zawiodła i sprawiła mi wiele przyjemności. daje standard 3 gwazdki
drobiagi psują się od czasu do czasu:-( u mnie przez cały czas eksploatacji popsóły się... Kratka wentylacji, którą ktoś złamał, amortyzator klapy tylnej, prowadnica szyby (prawy przód), skrzynka z bezpiecznikami... usterki nie groźne nie wpływające na postrzeganie niezawodności. ogólnie każdy szczegół jest dobrze dopracowny i widać że ktoś pomyślał o urzytkowniku kiedy konstuował te autko... ostatecznie jednak 22 lata eksploatacji robią swoje:-) daje 4 gwiazdki
do 21 roku auto zupełnie niezawodne... jedyne usterki z winy urzytkownika czyli mojej:-( niestety latka lecą i auto zaczyna odmawiać posłuszeństwa.
Byliśmy nim łącznie około 10 razy nad morzem i 15 na mazurach... nigdy nie staliśmy na trasie z powodu usterki:-)
Chciałbym dać 5 ale niestety ostatnio autko odmawia posłuszeństwa raz za razem. Dam 4 za przeszłość.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 D 55KM 40kW