Ocena kierowcy - Renault 11 Hatchback

Krzysiek, 17 lat temu
Silnik 1.8 61KM 45kW
Rok produkcji 1983
Renault 11 Hatchback 1.8 61KM 45kW 1983-1987 - Oceń swoje auto
Silnik : Jest bardzo elastyczny ma dobre przyśpieszenie na benzynie jak i na gazie:-)
Karoseria : Niestety ja moją renie kupiłem od nie dbalucha bo sypie sie cała blacha
Zawieszenie : niestety do wyminy mam łożysko co zajmie mi sporo czasu
Jest to doskonałe auto tanie w eksploatacji najlepsze dla młodego kierowcy
Nieraz są jakieś pukania stukania ale to auto ma już swój wiek więc się nie sprzeciwiam:-)
Jak to w moim poprzednim modelu R9 takie same kłopoty R/1 zdążyłem się już do tego przyzwyczaić już w tamtej reni
niestety tak to jest kiedy nie ma wspomagania od kręcenia kółkiem mam już niezłe muskle
Cieniutkie tylne subki co daję wspaniałą widoczność przy jeżdzie w mieście no i oczywiście przy parkowaniu
wszystko pod ręką troszke za długie machnięcie lewarkiem no
Tu troche gorzej dmuchawe mam niezłą więc w lato mam dosyć przyjemne gorzej w zimie do pracy jak jeżdże 2km i nie zdąży sie nagrzać :-(
wspaniale
przy tym modelu jest wmiare cicho w R9 mimo że była 4lata nowsza to burczała nie miłośiernie (ale to może przez to że miałem urwaną łapę silnika)
przy 24 letnim samochodzie no i przy takim silniku 1.8 LPG pali 12100km a na benzynie pali 10100km to są rewelacyjne wyniki
ja za swoją dałem 1900 i nie żałuje
wiadomo jak to w samochodzie wczoraj ktoś mi lusterko urwał kradzież radia poprzez zbicie szyby
to było na trasie Łódź-Warszawa w Głuchowie niestety laweta zablokowanie skrzyni między luzem a 2 biegiem :-( no i oczywiście przydał by sie remont silnika wkońcu ma przejechane 393000km zasłużyła na remont

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 61KM 45kW [l/100km]

10,3