Świetne auto jeśli oceniać je w kategorii klasyka, w porównaniu do współczesnych aut brakuje jednak komfortu.
Silnik niezawodny, ekonomiczny, niestety dosyć głośny, słychać charakterystyczne wycie wałków balansowych. Mimo dużego przebiegu nie bierze oleju, nie kopci. Szkoda, że dzisiaj się już nie produkuje takiej mechaniki.
Wszystko ok, jedyne co było robione to wymiana oleju.
transaxle - doskonałe wyważenie, zawieszenie to doskonały kompromis między komfortem, a osiągami.
Widoczność jest dobra, sporo powierzchni przeszklonych, niestety lusterka nie są oddalające i przez to nie ma dobrego poglądu podczas szybkiej jazdy w mieście.
Ciężko się wsiada i wysiada, siedzi się nisko, ale bardzo wygodnie.
Ogrzewanie super, ale latem bez klimy jest ciężko, auto bardzo się nagrzewa i ciężko je schłodzić, dodatkowo źródłem ciepła jest tunel napędowy. W porównaniu do współczesnych aut z klimą jest kiepsko.
dla kierowcy super, dla pasażerów z tyłu ciasno, ale to w sumie 2+2, więc nic dziwnego.
Wyciszenie przeciętne, jak na auto sportowe nie jest źle, jednak przy moim przebiegu - ok 300 000, słychać wycie silnika, wycie wału, przy dużych prędkościach szum wiatru też daje się we znaki. Nie jest to Mercedes.
Części drogie, ale bardzo trwałe, spalanie bardzo małe 8-12.
Za te pieniądze rewelacja, auto trwałe, daje bardzo dużo frajdy.
Regeneracja alternatora, poza tym tylko eksploatacyjne sprawy, auto niezawodne, nie mam obaw przed daleką podróżą.
Na szczęście nic poważnego mi się nie przytrafiło, ale np koszt profilaktycznej wymiany pasków rozrządu z pompą wody to ok 2tys.