jestem zakochany w nim , mialem rozne autka i 500koni (stuningowanego mustanga) ale ten ma cos w sobie. za moim wszyscy sie ogladaja. wiele osob hcce go odkupic proponujac mi naprawde sporo kasy - al e powiem tak nie jest i nie bedzie na sprzedaz.
jak ktos wie o czym rozmawia to wie ze to ostatni prawdziwy - najlepszy
prosiak z wiatraczkiem w ty...lku
moj szkoda ze nie turbo albo bi turbo ale to i tak gokart. jezdze 170KM motorem i czasem mam dylemat motor czy 993. bajka po prostu bajka.
ferdynand a raczej chyba jego syn odwalili niesamowicie dobry kawal roboty inzynierskiej i ten samochod to majstersztyk. znawcy wiedza ze 993 jest drozszy niz nowszy model 996. ja go kocham
bez zadnych problemow - 6 biegowa gladziutko wchodza biegi, rewelacja ten samochod jest naprawde SUPER
JAK CALA RESZTA BAJKA. ja mam zalozone super amorki i oryginalny turbo kit . jest jak nalesnik na ulicy i trzyma sie suoper, szybko na zakretach- ale uwaga samochod gdzie trzeba sie skupic na jezdzie,chwila niuwagi (szczegolnie na mokrym) i tylny spojler nas gdladziudko wyprzedza, wtedy samocgod jest troche jak rzucony mlotek ... ;-). aha jezdze nim latem na co dzien i po dziurach w stolicy tez, spodziewalem sie katastrofy , a tu mega zaskoczenie super komfort , czasem potzresie ale absolutnie do wytzrymania. a felgi 18 i opona razcej nikla
super absolutnie do przodu , do tylu, lusterka etc ... mam duzy spojler turbo i jakos nie mam klopotow z widocznoscia do tylu, zreszta samochod jest dosyc maly.
tak jak byc powinno w samochodzie sportowym , komkretnie i na miejscu, bez zadnych idiotyzmow z krecacymi sie wokolo dzwigienkami przy kierownicy. jedna moim zdaniem glupota to tylna wycieraczka w przycisku obok np szyberdachu, juz kilka razy zdazylo mi sie go otworzyc w deszczu zamiast przetrzec tylna szybe ;-)
idealne i klima i nagrzewanie ma fajny patent ze jak jest zimno nie leci najpierw zimne powietrze a potem cieple jak sie nagrzeje ,ma nagrzewnice ktroa daje od razu cieple.
z przodu super ja mam 183 i nie ma zadnych problemow , super ygodnie , robilem nim traxy po 1000km w wakacje i absolutnie bez zmeczenia, i nic mie nie bolalo 4 litery tez. natomiast z tylu moj syn 7 letni ciezko sie miesci w kubelku z tylu , moim zdaniem raczej po zlozeniu siedzen bagaznik ;-)
powiem tak , wylaczam radio aby sluchac dzwieku silnika, pzry 280 n autostradzie przy otwartym szyberdachu - huk jak odrzutowiec ale normalnie spoko. piekne dzwiek jak wchodzi na obroty - po prostu poezja.mialem granda 5.9 V8 i tez go kochalem za bulgot silnika ten tez kocham ;-)
no coz masz konia miej na owies. tak wiec w miescie korki, hamowania, przyspieszanie etc ... komputer pokazuje 20-21 litrow, na trasie srednio 12 - 13, ale co smiesniejsze im szybciej jade tym mniejsze spalanie pokazuje komputer. szok nastapil na autostradzie w niemczech , zatankowalem i dla ciekawosci skasowalem licznik po chwili 250 i tak jechalem ze 300km spalanie mialem 9.5 litra na poczatku a potem srednie na autobahnie skonczylo sie 10.5 PO PROSTU SZOK !!!
nie jest tani aby go kupic i trzeba miec farta aby trafic dobry egzemplarz w polsce jest ich bardzo malo, i wiekszosc moga byc szroty. w niemczech zaczynaja sie ceny za 12 letni samochod od 30.000 euro a za turbo 55.000 to mowi samo za siebie.
no coz drobiazgi - nic sie nie popsulo jeszcze , typowe usterki to podbno wlacznik szyb elektrycznej , u mnie dziala ale widac ze za chwile sie popsuje, i nic wiecej ....
zadnych ale uwaga , olej i jesze raz olej . trzeba sprawdzc nie ma chlodnicy i chlodzi powietrzem i olejem - wchodzi go 12 litrow i jest b wazne aby nie zabraklo. wg ksiazki serwisowej moze zuzyc 1l oleju na 1000km. w 993 zawsze sie wozi olej ze soba. ponadto na polskich drogach sypie sie czasem maglownica. a tak to ten samochod jest i byl zawsze jako najmniej awaryjn samochod wg ADAC
- zużycie paliwa dla silnika 3.6 Carrera 272KM 200kW