Mam ten samochód dopiero miesiąc, jednak mam już wyrobione zdanie o nim.
Silnik V6 o pojemności 3.8l pracuje cicho, równo, bez problemu odpala na dotyk.
Kupując ten samochód trafiłem na wersję europejską z 6-stopniową skrzynią biegów. Na trasie przy 120 km/h silnik ma zaledwie 2000rpm. Przy wmiarę spokojnej jeżdzie nie wiem kiedy zmienia biegi, tylko obrotomierz pokazuje zmiany.
Czytając wcześniej komentarze zauważułem, że w wielu przypadkach użytkownicy skarżą się na przegrzewającą się skrzynię (potrzeba jest dodatkowa chłodnica) - w moim samochodzie jest zainstalowana.
Nie da się pogodzić miękkiego zawieszenia (komfortowego) z dobrym trzymaniem się drogi. Zawsze będzie jakiś kompromis. Dla mnie ten kompromis jest właśnie w tym aucie, jest na tyle miękkie, aby auto płynęło podrodze ale jednocześnie czuję że mam nad nim pełną kontrolę.
Pierwsze wrażenie z jazdy: na trasie wydawało mi się, że z TIRami mijam się na milimetry. Teraz już się przyzwyczaiłem do niewidocznego przodu oraz w ogóle do gabarytów auta. Jak czasami jadę Corsą to głupio sie nawet czuję w małym samochodzie;)
Traba się do niej przyzwyczaić, potem jest już dobrze.
Nie mam powodów do narzekanie (klima i ogrzewanie O.K.)
Najbardzej podoba przastrzeń w samochodzie mojemu 4-letniemu synowi, że może w nim biegać, a prowadząc sklep to też nie narzekam na ładowność. 1001 kombinacji ze siedzeniami (2-7)
cicho, bardzo cicho !!!
Auto ważące prawie dwie tony musi trochę palić, nie ma rady. Jak kupowałem tyn samochód sprzedający powiedział mi o spalaniu 8-12l/100km. NIE WIERZYŁEM teraz to POTWIERDZAM.
Europejskie VANy mogą się schować daleko im jeszcze do tego co oferują VANy amerykańskie
Śmiedzieją styki szczególnie w drzwiach
Jeszcze nie miałem
- zużycie paliwa dla silnika 3.8 i V6 175KM 129kW