Europejskie samochody są daaaaaleko w tyle za Ameryką i w jakości i w cenie . Współczuję
właścicielom Mini Vanów z europy . Nie wiecie
co to komfort jazdy .Życzę wam kupcie sobie amerykana a wtedy powiecie że teraz wiecie co to jest Auto i komfort jazdy.
Silnik rewelacja !!!Mam już to auto 5 lat .Jeżdzę bardzo dużo zrobiłem nim już 130.000 km i z silnikiem wszystko OK :-)
Na 10.000km w tym trasa 120 km/h nie radzę szybciej ! bierze do1.5 litra oleju .
Zero Awarii tylko warunek !! Nie wkładają tam
łap oszuści .
KONIECZNIE DODATKOWA CHŁODNICA !!!!!
RADZĘ WSZYSTKIM !! TRANSMISJA LUBI SIĘ PRZEGRZEWAĆ WTEDY SPALONY OLEJ NISZCZY SPRZĘGŁO . ROBIŁEM SKRZYNIĘ DWA RAZY .Drugi raz dlatego że przegrzałem latem stojąc w korkach bo fachowcy nic nie powiedzieli o chłodniczce !!!
Często wymieniam sworznie przednie dolne .
Ale to dlatego że dużo jeżdzę i po dziurawych drogach też .
Nowe wytrzymały mi tylko 20 000 km bo fachowcy którzy je zakładali ,nie dali smaru przez kalamitki i jeżdziłem na suchych .poza tym żadnych zastrzeżeń.
Pierwszy raz siadając za kierownicą się przestraszyłem , ale po 200 km --banalnie :-)
trochę skrzeczała mi konsolka z radiem ale ją wyjąłem wymyłem naoliwiłem w miejscach stycznych i jest cicho ale zawsze coś stuknie jak wjadę na nierówność. To wina dróg .
żimą upał w całym samochodzie a latem klima chłodzi bez zarzutów . OCENA MAX !
Bardzo dobrze . Jak potem wsiadam do Explorera to czuję się jak w Maluchu .
Odkąd wymieniłem tłumik to już nie jest ideał ale na orginałach było bardzo cicho dlatego daję MAX.
Jest na gaz 14 l na 100km .To jest norma .
Nawet jak czasem weżmie 2 l więcej to nie ma znaczenia :-)
Z klimą wiadomo że więcej dojdzie do 18 litrów gazu oczywiście
NIC CO JEST Z TEGO ROKU I Z EUROPY JAKOŚCIĄ I KOMFORTEM I CENĄ NIE DORASTA DO PONTIACKA I JEMU PODOBNYCH ZZA OCEANU.
Daleko europejskim fabrykom samochodów do Ameryki . NIE PRZESIĄDE SIĘ NA EUROPEJSKIE AUTO --CHYBA ŻE MNIE PRZYCIŚNIE .
Tylko skrzypienie z drobiazgów ale to choroba General Motors .
Ceny części są tanie !!! Sprawdzcie sami ile jest ogłoszeń z częściami . Kupisz wszystko co chcesz !!!!!!
Tylko osoba kompetentna może go naprawiać .No i normalny właściciel a nie "Druciarz" który naprawia na drut byleby tylko jakoś jechał .Wtedy jest OK na wiele wiele lat .
No i obowiązkowo chłodniczka do skrzyni !!
- zużycie paliwa dla silnika 3.1 i V6 SE 122KM 90kW