Ocena kierowcy - Pontiac Trans Sport I

jakub.dabrowski@polbet.pl, 19 lat temu
Silnik 2.3 i 16V 137KM 101kW
Rok produkcji 1995
Pontiac Trans Sport I 2.3 i 16V 137KM 101kW 1993-1996 - Oceń swoje auto
Mimo to jest to fajne auto za niewielkie pieniądze kupujesz parę metrów sześciennych niezłego wnętrza. Ale to trzeba chcieć. Dla tych którzy nie lubią eksperymentować niech pozostanie VW Pozdrawiam
trochę serca i silnik potrafi odplacić dobrą kulturą pracy. Niestety kupiłem go z uszkodzoną udzczelką pod glowicą i remont sporo mnie kosztował. Ale wymieniłem wszystkie uszcelki i uszczelniacze a jednak gdzieś cieknie płyn. Uszczelka pod głowicę do 2,3 oryginalna GM kosztuje prawie 700 zł !!!! uszcelniacze po 25 zł za szt co przy 16v daję niezłą kwotę cały komplet uszczelek do tego silnika to 1500 zł
miałem awarię z pompą wspomagania gdzieś cieknie i po pewnym czasie zaczyna brakować płynu i skrzynia po prostu przestaje działać
poza normalnymi awariami wynikającymi z eksploatacji na polskich drogach nic się nie dzieje chociaż częsci zawieszenia są kosmicznie drogie
trzeba poświęcić sporo czasu i wyeliminować wszystkie trzaski i skrzypienia plastiki są tandetne
niestety lekka noga albo pczęste wizyty na stacjach paliw
Całkiem nieżle pod warunkiem że się tanio kupi i w dobrym stanie. Pozdrawiam i chętnie odpiszę na wszystkie maile.
siedzenia pasażerów montowane są do podłogi porzez plastikowe podkładki które po paru latach są wciśnięte w wykładzinę a siedzenia zaczynają się po prostu telepać
W 2,3 jest jakaś ukryta wada chłodzenia głowicy posilniki te padają jak kawki jeden po drugim. Na rynku wtórnym 80% tych sdamochodów ma uszkodzoną uszczelkę pod głowicą lub głowicę pozostałe 20% albo sie nie przyznaję do tego albo tak jak ja wpakowało w to kupę kasy i teraz żal sprzedać

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.3 i 16V 137KM 101kW [l/100km]

11,3