: Super silnik plus skrzynia, a także piękna karoseria
Całokształt oceniam na 4,6 pnkt.
Mruczy cicho i pracuje równo(V6). Jest elastyczny. Mocny w szerokim zakresie obrotów. 305 Nm daje rade z 1500 kg masą. Super odgłos zasysanego powietrza(świst). Basowy, rytmiczny gulgot z tyłu.
W połączeniu z silnikiem wspaniała(mam 5 biegowy manual). Jeżdzę też 2,0 16v Volvo 140KM
Twardawy jak to "sportowiec" za to trzyma doskonale. Prędkość 200km/h osiąga bez problemu a efekt jest taki, że im szybciej jedziesz tym samochód bardziej przykleja się do nawierzchni czyli wręcz odwrotnie, niż w przeciętnym samochodzie hehehe...( nie oszczędzajcie na dobrych oponkach) jeżdże na 235/45/17 i felgi BBS :)
Most o podwyższonym współczynniku tarcia daje dużo radochy, mocne wrażenia gwarantowane :) Do słabych punktów zaliczę duży promień skrętu i mało wydajne wspomaganie i dlatego ogólna ocena na 4 a nie 5
Kopary opadnięte widać dobrze i uśmiechające się dziewczyny też więc nie narzekam :) Szklany dach- superdach :)
Właściwie wszystko tam gdzie powinno się znajdować, trzeba się tylko przyzwyczaić do obsługi wycieraczek lewą ręką.
Bardzo wydajna klimatyzacja i ogrzewanie. Wentylacja taż ok. szybki nie parują a latem po zdjęciu Targa Top-ów bosko. We-basto super wynalazek na zimię ( zasięg pilota 600 metrów).
Mróz na dworzu, wszyscy w koło skrobią szybki a ty wchodzisz do cieplutkiego ;)
My Amerykanie mamy swoje zasady hehe.......
Samochód dla ludzi od 175 cm wzrostu.
Wygodnie z przodu, mniej wygodnie z tyłu ale konkurencja w tym segmencie i tak nie ma szans :)
Bardzo dobre, aż za dobre jak na sport,
ale dla mnie ok. (nie lubie chałasu na dłuższą metę )
Stosunkowo niskie spalanie jest zasługą nisko obrotowego silnika i przełożeń skrzyni. Jak mi znajomy powiedział, że jego 3,5 litrowa "Beja" spala 17 litrów to aż mi się go szkoda zrobiło :)
Jeżeli jedziesz 2,0 litrowym autem 120km/h a twój silnik ma już 3500obr/min, a ja jadę obok też 120km/h 3,8 litrowym a mój silnik ma ledwo 2000obr/min to ile więcej mój spali paliwa :) Wniosek jest taki, że kiedy 2 litrówka zaczyna się już pocić to 3,8 litra ledwo się obraca hehe....
Jeśli chcesz sportowy samochód to lepszej oferty w cenie nie znajdziesz :)
Nic nie nawaliło. Tylko sprawy eksploatacyjne robię.
Nic nie nawaliło.
- zużycie paliwa dla silnika 3.8 i V6 203KM 149kW