Ocena kierowcy - Pontiac Fiero

Adam.S. sucy@wp.pl, 21 lat temu
Silnik 2.8 143KM 105kW
Rok produkcji 1986
Pontiac Fiero 2.8 143KM 105kW 1984-1988 - Oceń swoje auto
Autko sportowe nierdzewne w miarę tanie, części juz dostępne w Polsce, sam samochód można juz nabyć za okolo 6-8 tyś złoty niestety ze sporym przebiegiem i przeważnie w fatalnym stanie. Aytko dla fanatyka któremu nie będzie żal wywalic pare złociszy na naprawę i przywrócenie dawnego blasku.
żwawy, choć na niskich obrotach średnio, zaczyna "isć" od 3 tys/min. Pomimo prawie 200 tys/km przebiegu silnik pracuje nadal bardzo dobrze
ciężko ze zmianą biegu z 3 na 2 ale ponoć to kwestia wprawy ( dzis pierwszy dzień jazdy po zakupie 400 km )
wsiadasz i jedziesz gdyby nie koleiny i dziury w drodze to super auto przykleja się do asfaltu
dziwię się poprzednim komentarzom, że kiepsko widać. Moim zdaniem widac dobrze siedzi sie nisko to fakt, ale po 15 minutach jazdy się człowiek przyzwyczaja. To nie jest jakis VAN czy cięzarówka ale widac dobrze to co się dzieje zarówno z przodu jak i z tyłu
wszystko pod ręką na samym początku problemy z ustawieniem prawego lusterka ( wskazana pomoc innej osoby ). Co do reszty pstryczków to dla mnie ok
Nie mam klimy, ale cieplo jak i ziono da się szybko zrobić.
oj z tym to powiedziałbym że słabo typowy bolid ciasno i wogule, ale kto kupuje takie autko by w nim tańczyć ???
a po co wyciszać V6 ??? za plecami silnik mruczy słychac szum asfaltu istny miodzik
trasa 8,5 - 10 , miasto myślę ze 3-4 litry więcej
Stary ale jary cena zakupu niska eksploatacja na poziomie akceptowanym przez szarego obywatela
nie wiem, za krótko jestem posiadaczem Fiero by wiedziec pewnie coś tam będzie trzeba wymienić na dzień dzisiejszy naprawy kosmetyczne mnie czekają np: czyszczenie srodka auta, zakup nowych uszczelek okiennych, fotel kierowcy do tapicera, znaczek Fiero na maske i boczny pontiaca wszytsko ze http://www.secureleadercom.com/fsstore/initsite.asp chyba ze znajdę gdzieś taniej. W niedalekiej przyszłości nowy lakier
Poprzedni właściciel naprawiał skrzynię biegów i to chyba wszystko.
Pontiac Fiero