Ocena kierowcy - Peugeot Partner I

Silnik 2.0 HDi 90KM 66kW
Rok produkcji 2004
Okres użytkowania: 1 rok
Peugeot Partner I 2.0 HDi 90KM 66kW 1999-2008 - Oceń swoje auto
Inne : Mam 190 cm wzrostu, fotel wysunięty do końca, a z tyłu naprawdę sporo miejsca.
Jak dla mnie auto bezawaryjne. Dużo miejsca w środku i całkiem przyzwoity komfort jazdy nawet na dłuższych trasach. Trochę męczące skrzypiące plastiki.
Kupiłem auto z przebiegiem 96.000. Zrobiłem 20.000 i nic nie robię, wymieniam tylko olej i leję paliwo.
Skrzynia chyba w porządku. Nie jestem znawcą, ale czasami ciężej wchodzi wsteczny i trójka.
Zawieszenie jak dla mnie dość komfortowe. Nie za sztywnie i nie za miękkie. Komfort jazdy całkiem zadowalający.
Widoczność bardzo dobra.
W porządku.
Miejsca jest naprawdę sporo. Poprzednio miałem Audi A4 gdzie ciężko było wsadzić dziecko za mną. Tutaj przy fotelu wysuniętym maksymalnie do tyłu bez problemu wsiada dorosła osoba.
Jeżeli chodzi o silnik to jest całkiem przyzwoicie powyżej 130 km. trochę zaczyna przeszkadzać. Z tapicerką jest już gorzej, jadąc po dziurach wszystko trzeszczy i skrzypi.
Auto jest dość ekonomiczne do prędkości 110 km/h na trasie. Jadąc powyżej 130 km/h zaczyna spalać śmiało powyżej 7 litrów. W cyklu mieszanym najczęściej koło 7 litrów/ 100 km.
Jakość całkiem przyzwoita, jednak żeby kupić naprawdę zadbany egzemplarz trzeba wyłożyć trochę kasy.
Przejechałem 20.000 km i wymieniłem tylko łożysko w przednim kole.
Nie miałem żadnej poważnej usterki.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW [l/100km]

7,5