: Radio chowa się za taką zasuwą - przynajmniej się nie boje że mi radio podp*******!
Elastyczny i w miarę dynamiczny jak na furgon, od 40km/h na 4 biegu przyspiesza znośnie. Dynamika ze startu ok. Uszczelka na wale zdechła i samochód moczył się w tempie ok 100ml na godzinę!! Dzięki bogu osłona silnika zerwała się na mocowaniach i było widać plamy na jezdni.
4 i 5 bieg wyje, wymiana łożysk się nie opłaciła, wymieniona skrzynia przy okazji uszczelki na wale od strony sprzęgła - (do wymiany uszczelki trzeba ściągnąć sprzęgło i skrzynię)
Stuka, puka ale jedzie - trzeba się przyzwyczaić
Mam wersję VAN, ciasno a fotele odsunięte na maxa.
szybko się nagrzewa, szyba nie paruje.
Silnik głośny, reszta ok.
Koszty napraw niewielkie, porównywalne z oplem ale sypie się wszystko chyba w tym aucie.
Corsą zrobiłem 270tys bezawaryjnie (96rok 1.2 na gazie) nexią około 50tys bezawaryjnie, T4 w firmie zrobił 300tys i strzelił pasek od alternatora, w focusie padł przewód przy chłodnicy. Z francuzów wcześniej był tylko scenic 2001 od nowości i do 100tys padłą 3 razy turbina - partner to złom z jakim nie miałem do czynienia albo trafiłem na jakiś trefny egzemplaż (ściągnięty z niemiec od pierwszego właściciela z przebiegiem 100tys)
Skrzynia, uszczelka na wale, turbina zaczyna głośno chodzić. Z detali - Silnik wycieraczek do wymiany, końcówki drążków wymienione, wkładka zamka z tyłu popsuta, podnoszenie fotela szwankuje, mocowania wydechu zerwane, wkładka zamka kierowcy też zaczyna szwankować tak jak wkładka zamka w schowku, zawieszenie będzie do wymiany niedługo.
Jak wyżej skrzynia biegów kaput, turbo siada, uszczelka na wale.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW