: fajny dynamiczny silnik, a przy oazki w miarę oszczędny
porządny samochód za rozsądne pieniądze, ja mojego auta używam do pracy jak i do wyjazdów rodzinnych. zabranie ze sobą wózka, rowerka dla dziecka nie stanowi żadnego problemu. kupiłbym jeszcze raz nowego peugeota gdyby miał silnik co najmniej 136KM, a tak będę się rozglądał za czymś mocniejszym
silnik bardzo żwawy, chętnie się wkręca na obroty, a przytym nie wiele pali.
skrzynia ogólnie ok tylko czasem wsteczny haczy ale to może wina nie dokładnego wysprzęglania.
mogło by być lepiej, końcówki drążków systematycznie trzeba wymieniać, maglownica po regeneracji, po 200tyś regenerowałem tylnią belkę koszt około 1200zł.
bez zarzutu
mimo dużej powierzchni szyb, schłodzenie auta w gorące dni nie trwa długo, polecam przyciemnienie szyb.
przestrzeni nie brakuje dla żadnego pasażera, miejsca na nogi jest dużo, bagażnik sporych rozmiarów, fajne autko na rodzinne wycieczki.
wszystko zależy kto czego oczekuje od auta. Mój Peżocik spisuje się bez zarzutów, parę awarii miał ale któro auto nie ma. ogólnie oceniam go dobrze jest na pewno lepszy pod każdym względem od kangura.
już 3 razy wymieniałem linkę od sprzęgła (zrywał się samonaciągacz) obecnie mam linkę bez samonaciągacza i żałuję bo sprzęgło bierze dużo niżej niż na starej lince. częstą wadą jest też łamiący się trzpień w klamce odsuwanych drzwi, ale na allegro za 90zł można kupić wytoczony trzpień z materiału który ciężko będzie złamać. duża dostępność części używanych lub zamienników.
co 100tyś wymieniałem koło pasowe, przy 200tyś wymieniłem zawór EGR (nowy ok 1000zł na allegro można kupić za 90zł) regeneracja tylniej belki i układu kierowniczego