Układ elektryczny
: Czujnik temperatury cieczy, wlanczał się wentylator mimo, że silnik nie był przegżany.
Dużo miejsca, dla kierowcy, pasażerów i na bagaż. Silnik diesla, oszczędny, auto tanie w zakupie i w eksploatacji.
To jest mój pierwszy diesel, na zimno klekocze, ale ogólnie jestem zadowolony, musi mieć jednak odpowiednią temperaturę pracy, poniżej 1800 obrotów trochę brakuje mu pary, a jak kręcisz wyżej staje się głośny, ale daje się wypracować kompromis :) Stosunkowo ekonomiczny jak na taka bude i aerodynamikę.
Tu bywa różnie, ogólnie działa, ale są problemy z wrzucaniem biegów, nieraz 4 nie chce wejść za pierwszym razem, podobnie z 1 i wstecznym .....
Jeśli chodzi o prowadzenie to wiadomo, ze to nie sztywne audi, ale jest pewnie, dopóki nie chcemy zrobić z niego sportowego autka :)
Dość szerokie słupki przednie ograniczają widoczność w zakręcie. Siedzi się dość wysoko - to na plus. Widoczność do tyłu ułatwia przyklejane na tylną szybę \"wypukłe lustro\".
Wszystko pod ręką, dobra schowki, super półka nad głową np. do CB radia, na dokumenty i inne szpargały. Trochę szkoda, ze nie ma zamykanego schowka (jest Air Bag dla pasażera)
OK, uszkodzeniu uległa dmuchawa, wymieniłem ją + filtr kabinowy i działa poprawnie. W dieslu trochę trzeba poczekać aż zacznie lecieć ciepłe powietrze, ale w Partnerze ten czas oczekiwania jest naprawdę znośny. Klima działa dobrze.
Tu daję 5 gwiazdek, można jeździć w kapeluszu nawt jak masz dwa metry wzrostu :) z tyłu mnóstwo miejsca, to jest prawdziwe 5 autko, niezaprzeczalna największa zaleta tego auta to przestrzeń, również bagażowa.
Myślałem, ze będzie gorzej, jest znośnie.
Dobrze, części są dostępne i niedrogie, dużo zamienników. Niskie spalanie.
OK:)
Przy kupnie zrobiłem parę rzeczy, zawieszenie, czujnik temp.cieczy, dmuchawę wentylatora.
Na razie brak :)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW