Ogólnie samochód godny polecenia rodzinom i małym firmom.Czesci tanie awaryjosc nie jest duza.Jestem zadowolony z tego auta.
Silnik 1.4 jest dobry jezeli nie planujemy przwozic samochodem ciezkich bagazy i całej rodziny.Jezeli smigam w 2-3 osoby to całkiem dynamiczny jak na ta pojemnosc.
Skrzynia jest bardzo któtka.Zwłaszcza pierwsze 2 biegi(z powodu zaadoptowania tej skrzyni do samochody rodzino-dostawczego).Nie mam zadnych zastrzezen.
Samochód przyjemnie sie prowadzi.Tylko układ kierowniczy z swpomaganiem nie daje czycia drogi.Trzeba sie przyzwyczajic.
Przednie słupki ograniczaja powaznie widocznosc.Zwłaszcza na przejsciach dla pieszych.Do tyłu widok jest wrecz wysmienity.
Wszystko na swoim miejscu.Przyciski znajduje sie intuicyjnie.Kierownica regulowana,przyciski dobrze rozmieszczone.Wada jest umieszczenie klaksony na przełaczniku kierunkowskazów.Miłym akcentem jest klapka na radio.
Wentylacja jest efektywna tylko przy czytym filtrze kabinowym.Jezeli troszeczke sie zabrudzi to z wentylacja robi sie lipnie.W zimie szybko odprowadza wilgoc z szyb.
W tej kategori zaden inny zamochód o tych wymiarach nie daje tak duzo.Przekonajcie sie sami.Miejsca jak w jakims busie.
Silnik trzeba krecic zeby samochód dynamicznie jechał.Wyciszenie jest tylko przecietne.Jechałem wersja 1.9D tam to juz tragedia.1.4 przy tym dieslu to bajka jezeli chodzi o głosnosc.W 2.0HDI cichutko i przyjemnie.
Tak sobie.Myslałem ze bedzie palił troche mniej.W miescie potrafi spalic nawet 10l(pzry badzo dynamicznej jedzie).Na trasie to jakies 7l przy 90kmh.Duzo zalezy od ładunku i ilosci pasazerów.
Troszeczke drogi podług np Kangoo ale warty tych kilku $ wiecej.
Zawieszenie jest za delikatne na nasze drogi.Łaczniki stabilizatorów co jakies 20 tys nalezy wymienic.Pompa paliwa sieda przy jezdie w upalne dni na rezerwie.Trzeba dbac o tylna belke.Co jakies 80 tys nalezy wymienic w niej łozyska.Bedzie o wiele taniej w przypadku naprawy całej belki.
Brak powaniejszych usterek.Wiekszosc to drobiazgi.Niby francuz a nie jest zle.