Może trochę przesadziłem, ale dałbym co najmniej bardzo dobry.
Auto w takim wykonaniu z takim komfortem za wysoce przyswajalną cenę.
Oceniam silnik bardzo dobrze. Niestety jest wyczuwalna bardzo dziura, zanim auto dostanie lekkiego kopa po naciśnięciu pedału gazu.
Wszystko inne jest dla mnie ok. Po 6cu miesiącach użytkowania (nie nowego auta) zero stresów.
Manualna, 6 biegów. Bez żadnych problemów. Płynnie i łagodnie.
Zawieszenie tylne słychać bardziej niż przód. Może to przywara wyłącznie mojego auta, ale siedzenie na tylnej kanapie nie sprawia przyjemności. Reszta bez zarzutów.
Po prostu \"panorama racławicka\", bardzo dobrze.
Mam wszystko czego mi potrzeba. Niestety brakuje amerykańskiego wyczucia potrzeb umieszczenia w dogodnym miejscu uchwytu na kubek lub butelkę z napojem. jest to o wiele bardziej dokuczliwe niż może się wydawać.
Wszystko inne jest w ładnym porządku ułożone pod ręką. Niemniej jednak trzeba się nieco przyzwyczaić przesiadając się z \"niemiaszka\"
Jest to moje pierwsze auto , które rozgrzewa się czy chłodzi szybciej niż zamykają się drzwi :) Już po trzech pierwszych kilometrach robi się przyjemnie.
Brak regulacji nawiewu na tylną kanapę to minus, ale w końcu ja na niej nie jeżdżę. Automatyka pracuje bez zarzutów, i raz ustawiając zapominamy że mamy czym kręcić.
Tutaj Peugeot się wyraźnie popisał. Miejsca jest na tyle dużo , że można by było przed pasażerem postawić worek ziemniaków, a ten jeszcze by miał miejsce na kubeł na obierki.
Mam troszeczkę problemów z właściwym ustawieniem fotela by widzieć całą deskę rozdzielczą przy jednoczesnym nie uderzaniu kolanami o kierownicę.
wyciszenie jak najbardziej na wysokim poziomie, jednak jeszcze pozostaje nieco do zrobienia. jeżdżąc na kołach 225/50/17 słyszę zbyt wyraźnie podłoże.
Jakakolwiek drobna wada uszczelki powoduje nasilenie się szumu wewnątrz auta.
Mam wrażenie , że w niemieckich autach jest ciszej, za to przy prędkości ok 180 ma się wrażenie jazdy z prędkością 120, co niestety może przełożyć sie na niestosownie przepłaconą fotkę z radaru.
Na takie duże auto spalanie jest dla mnie rewelacyjne. Jeszcze nie udało mi się przekroczyć 8,2/100 , a nie należę do maruderów ulic. Pedały są po to by je wciskać naprzemiennie.
Samochód radzi sobie z moimi kaprysami bez zarzutu.
Nowy nie mam pojęcia, ponieważ bardzo szybko tracą na wartości.
Używany - niczego lepszego z takim wyposażeniem , takim komfortem, nie ma na rynku.
I tu niestety sprawdza się maksyma, mniej elektroniki mniej kłopotów. Potrafi się zacinać bagażnik, innym razem nie zapalają się światła awaryjne przy ostrym hamowaniu , już dwukrotnie wymieniałem żarówki.
Małe mankamenty a jednak, ciążą jak świerzy zakalec w żołądku.
I tu dzięki bogu brak , jeszcze się na nim nie zawiodłem.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 136KM 100kW