: Bardzo dobre nadwozie, solidnie wykonane i bardzo dobrze zabezpeiczone przed korozją ( jak gnije to był ba bank bity).
Auto oceniam na 4+, jest przestronne, wygodne, ma spory bagażnik. Przeznaczone dla osób które cenią komfort podróżowania (koniecznie z klimą). Z minusów, na pewnoe duże spalanie w mieście (masa robi swoje).
Silnik elastyczny, pracuje w miare przyzwoicie, zero wycieków olej,według mnie za słaby jak na auto o tej masie.
Mimo sporego przebiego auta pracuje bardzo ładnie, biegi wchodzą delikatnie. Przydał by się 6-ty bieg na autostrady.
Jak przystało na limuzyne bardzo dobrze dba o swoich wygode pasażerów ;), jest miekkie acz ładnie trzyma się drogi. Nie jest takie delikatne jak by sie mogło wydawać, trwałe seryjne amortyzatory ( u mnie jeszcze orginały), ogólnie co jakiś czas (około 30tys km) do wymiany łączniki stabilizatorów. Aha jako jedyny z palety Peugotów (seria 10x,20x,30x,40x) nie posiada z tyłu sławetnej belki skrętnej co oczywiście jest zaletą :).
Do przodu i na boki bardzo dobra, do tyłu już jest gorzej szczególnie przy parkowniu tyłem, cóż trzba się przyzwyczaić do gabarytów auta;).
Duży plus na pewno za regulowaną w dwóch płaszczyznach kolumne kierownicy, wszelkiego rodzaju przełączniki na miejscu, ogólnie wszystko pod ręką.
Bardzo dobre ogrzewanie w zimie, natomiast w lato zdecydowanie polecam wersje z klimatyzacją ( u mnie niestety nie ma).
Bardzooo dużo miejsca zarówno na przednich jak i na tylnich siedzeniach.
Mogło by być lepsze, szczególnie słabo wyciszone drzwi i podłoga bagażnika.
No i tu jest nie ciekawie, na trasie do 120km/h mieści się w 8l/100km , miasto trzeba liczyć 13l/100km, średno około 11l/100km. Bardzo duży wybór części, zarówno tych najtańszych zamienników jak i orginałów, ceny bardzo przystepne.
Dobre auto klasy wyższej za bardzo przyzwoite pieniądze. Kolejene auto to też bedzie Peugeot tyle że model 607 :).
Główną bolączką tych aut jest alektryka, problem tkwi zazwyczaj w zaśniedziałych kostakach ( ich wykonanie zdecydowanie poprawiono w poliftingowych modelach), do tego zacinające się zamki, ogólnie auto ma już swoje lata wiec ma prawo coś się zepsuć.
Brak.