Moje 11te auto. Wszystko w ni mi się podoba. Biała perła z ciemnym szklanym dachem i ciemnymi szybami wygląda świetnie. Łączy wygodę i komfort citroena C5 , z ergonomią i radością jazdy jaką dawała mi mazda 6. Cieszy mnie każdy kilometr przejechany tym autem. Zrobione 137000km bez usterki! Mój diesel pali 5,5 do 6,5l/100km! Komputer pokazuje idealnie dokładnie spalanie. Najlepsze auto jakim jeździłem. Po prostu kocham je. No i eksploatacja tania.
Jadę 180 km/h i nie czuję prędkości, hałas bardzo umiarkowany, zakręty jak po szynach. Tak mi się jeździło tylko mazdą 6. Komfortowna i pewna jazda. Wspomaganie w sam raz.
Po prostu bajka. System bez kluczyka rewelacyjnie działa. Klamka nigdy się nie pomyliła, wygoda , bo pilot w kieszeni a ręce wolne. Na myjni pilot musi być w aucie lub poza zasięgiem działania, żeby nie wariował. Szklany dach zmienia jazdę w przyjemność. Czujniki parkowania, gps, radio, klima, regulacja foteli i podparcia, kładzenie tylnej kanapy, fantastyczne wspomaganie startu pod górę, automatyczne światła, doświetlanie zakrętu, podświetlanie w środku i na zewnątrz, brak anteny, grzane szyby, wygoda foteli i przestrzeń wewnątrz - wzsystko to sprawia ,że auto jest komfortowe i daje radoć.
wszystko wygodne, dobrze działa, fajna obsługa ekranu, radia, komputera, klimatyzacji.
Cicho, łatwo ,komfortowo. Zimą łatwo paruje gdy nie włączymy klimy.
Wygodne auto.
Naprawdę ciche.
Tania eksploatacja, nic sie nie psuje. Wymiana w serwisie całości hamulców(klocki , tarcze) to 850zł. Przeglądy co 30tys km, rożrząd co 160tys km. Paliwa mało pije. Po przetestowaniu wszystkich markowych stacji , teraz leję tylko na Auchan i przejeżdżam o 100km więcej na baku ,niż po firmowych. Tankuję co 1200-1300km.
Nowe jest drogie ale lekko używane to okazje cenowe w porównaniu z innymi markami a jakość dla mnie jest zachwycająca.
Miałem mazdę 6 i po 120tys km poszłą panewka na wale- silnik do wymiany, u brata po 140tys km to samo w Avenzisie, W citroenach denerwujące były drobne usterki elektryki, Octavi nie porównuję bo przy wyżej wymienionych to fura nie auto- nie znosiłem go chociaz miałem od nowośći. Peugeot 508 po 137tys km bez usterki, po prostu wzorzec niezawodności.
Bezusterkowy
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 140KM 103kW