Ocena kierowcy - Peugeot 508 I SW Facelifting

Emil, 6 lat temu
Silnik 2.0 BlueHDi 180KM 132kW
Rok produkcji 2015
Okres użytkowania: 1 rok
Peugeot 508 I SW Facelifting 2.0 BlueHDi 180KM 132kW 2014-2015 - Oceń swoje auto
Inne : Skrzynia biegów
Świetny samochód, godny polecenia. Jeśli tylko będziemy dbać o lakier i zaakceptujemy, że nie ma gdzie odsłożyć telefonu (!), to reszta samochodu nas zaskoczy nas już tylko pozytywnie. Najlepszy diesele na rynku połączony z solidną skrzynią Aisin i aż chce się jeździć.
Świetny silnik z idealną mocą do rodzinnego kombi. Tylko zmieniać olej i jeździć.
Żadnych problemów, nic nie szarpie, pięknie zmienia. Olej wymieniony przy 140tys, polecam zrobić to wcześniej.
Nie jest samochód typu "pływająca kanapa", na polskich dziurawych drogach trochę to czuć. Tylna belka skrętna troche nie przystoi, no ale tak został zrobiony.
Jeden z dwóch minusów samochodu - lakier, który rozpuszcza się od samego wzroku gołębia, rozpuszcza się aż do klaru. Dziękujęmy Unii Europejskiej.
Widoczność bez zastrzeżeń. Ciekawa sprawa z dachem panoramicznym, czasem na skrzyżowaniu jak podjedzie się zbyt blisko świateł, to łatwiej na nie patrzeć przez dach.
Jedyny samochód jaki w życiu widziałem, gdzie nie ma miejsca na odłożenie telefonu. Szok. Przy moim ustawieniu kierownicy zasłania mi ona w dużej części zegary, na szczęście jest "pseudo head up", więc na zegary zazwyczaj nie ma po co patrzeć.
Bez zastrzeżeń, wszystko działa porządnie.
Musiałem zmienić fotel samochodowy dla dziecka, ponieważ samochód jest naprawdę niski, i do tak ogromnego fotelika jakim jest Concord Ultimax dziecko musiałem wkładać na leżąco i miało niedużo miejsca nad głową.
Przy prędkościach autostradowych hałas nie męczy, jest naprawdę dobrze.
Zapewne Passat jest tańszy w utrzymaniu, tzn. części a nie awaryjność, ale koszty są jak najbardziej akceptowalne.
Przebił wszystkich konkurentów i spełnił większość moich wymagań i oczekiwań.
Poki co żadnej drobnej usterki nie było. Widzę, że chromowane listwy nieco zaczynają odstawać, ale do poprawienia.
Po 148tys w książce serwisowej nie widnieje żadna poważna usterka.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 BlueHDi 180KM 132kW [l/100km]

7,3