Ocena kierowcy - Peugeot 5008 I Minivan

Silnik 2.0 HDi FAP 150KM 110kW
Rok produkcji 2010
Peugeot 5008 I Minivan 2.0 HDi FAP 150KM 110kW od 2009 - Oceń swoje auto
Silnik : trwałość
Najlepsze auto, jakie miałem a kilka ich było. Komfortowe, pojemne, bezawaryjne i ładne. Czego wiecej chcieć?
Ten silnik to legenda, nie będę się rozpisywał.
Tak sobie. Zestopniowana na trasę, średnio precyzyjna.
Prowadzi się jak sportowy samochód, nie jak van. Żona na mnie krzyczy, że jeżdżę jak wariat, a ja jeżdżę normalnie, rezerwa bezpieczeństwa jest duża. Jeśli ktoś oczekuje, że będzie miękka kanapa, jak to w wanie, odpowiadam nie, nie będzie. Jest jak w typowym kombi.
Ładny jest i pojemny. Blacha taka sobie. Po ok. 8 latach spód trzeba zabezpieczyć.
super.
Tu muszę ponarzekać. Po pierwsze brak cup holdera. W jego miejscu jest schowek, wielki i chłodzony, ale kubka nie ma gdzie umieścić! Trochę dziwne w vanie. Ponadto jak usiądę w najlepszej pozycji, kierownica zasłania mi górną cześć zegarów. Reszta jest bardzo ok.
klima ok, nagrzewa się nieznośnie długo. Bardzo dobrze działa automatyka. Ja mam stale ustawione na 21 stopni i w zasadzie się nie dotykam.
to van w końcu.
Standard rynkowy.
Taniej niż skoda fabia -:)
sporo samochodu za niewielkie pieniądze.
dwie rzeczy- coś mi grzechocze czasem w desce rozdzielczej, podobno coś się obluzowało, uszczelki drzwi łatwo uszkodzić w zimie jak przymarzną, trzeba uważać.
Daję 4, bo konieczna jest konserwacja podwozia. Wcześniej miałem kilka samochódów różnych marek i tak samo było tylko w fordzie. Poza tym samochód kompletnie bezawaryjny. Mimo drastycznego przebiegu, nie mam obaw żeby pojechać nim na wakacje do Chorwacji.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 150KM 110kW [l/100km]

5,5