: Wystarczający z zapasem mocy. Zawieszenie super .Fotele mega wygoda.Osłabia przód-wygląd rekina, inne auta to szare myszki :-)
Bez zastrzeżeń, przesiadka z benzyny 1.4 lekki szok. Moc wystarczająca odradzam zakup wersji 1.8 125 KM benzyna-muł. Znakomicie przeszedł testy na drogach górskich i krętych w Chorwacji. Doskonale radził sobie w każdych warunkach. Polecam ten silnik którzy dużo jeżdżą i daleko ale nie po polskich drogach. Moim zdaniem w Polsce nie ma gdzie rozwinąć swej mocy. A już głupotą jest chip tuning i kombinacje ze zwiększaniem mocy. I tak w tyle zostaje prawie większość aut.
Wiem jak działają skrzynie biegów w autach ze stajni VW-prawdziwy artyzm.
Tutaj jest ona mało precyzyjna i trzeba czasami "wachlować" ,działa lekko. Przy hamowaniu i przyspieszaniu czuć lekkie terpnięcia. 6 bieg wchodzi najgorzej.
Dedykuje dla osób, które nie lubią VW-taczek. Przyznaje że Skoda Fabia dawała mi więcej frajdy w pokonywaniu zakrętów. Być może jeszcze auta nie poznałem dopiero 3000 km przejechałem.
Długość auta ma tutaj na pewno znaczenie. Komfort w pokonywaniu nierówności niesamowity, po przejechaniu 1300 km (ciągła jazda ) wychodzi sie z niego jakby jechało się poduszkowcem. Jeszcze lepiej sprawa wygląda w C5 ale w zakrętach lepiej w 407.
Nie wiem o jakich słupkach przedmówcy mówią. Dla mnie widoczność ok. Czasy że paką w stylu akwarium się jeździło, minęły.
Wszystko jak dla mnie przemyslane i dopasowane.Zgadzam się że napikowane przycisków w kokpicie do obłedu. Do tej pory nie wiem co gdzie się naciska. Podłokietnik fajnie podpiera. Fotele jak ktos powiedział mozna śmiało zanosić do domu. Mega wygodne.
Zapoznałem się narazie ze schładzaniem. W temp. 40 stopni schładza szybko i skutecznie. Nie polecam wtedy odsłaniać szklanego dachu. Faktycznie nie dmucha po uszach ale nawiewa wszedzie ,nie agresywnie. Super!
W/g mnie optymalnie. Jak ktoś chce wozić siatkarzy to kupuje Seata Toledo.
Bez problemu przespałem noc a spała dwójka dzieci i żona.
Mega wyciszony ,czasami wdaje się fajne pomrukiwanie silnika. W wersji 1.8 benzyna, prawie go nie słyszałem. Powyżej 170 km/h słychać przecinające powietrze.
Do Chorwy dojechałem na jednym baku 1200 km. Srednio 6-6.5 l-100km. Najfajniej spala jadąc 130-140 km/h.
Nowe auto, wiec 5.0.
Nowe auto, wiec 5.0.