: wygodne fotele, radio z dyskiem SSD i navi, komfort jazdy, niskie spalanie.
: tylna klapa koroduje (bąble ) koło listwy z logo Pueugeota
Silnik na prawdę super. Spalanie oscyluje mi około 6,5 litra w trybie mieszanym, klimatyzacja cały czas na auto. Dynamiczny jak na taką moc i masę auta. Brak uwag.
Przy 187 tysiącach poleciał mi 5 bieg. Ponoć tylko poluzowała się jakaś nakrętka i terkocze, ale bieg zapina. Nie używam 5, dziś jadę do serwisu, mówią że opanują w 2-3h.
Auto prowadzi się pewnie, nie wiem skąd opinie o uciekaniu w zakrętach.
Słupki przedniej szyby potężne i troszkę zasłaniają pole widzenia przy skręcaniu, wyjeżdżaniu.
Większych uwag brak. Hałas mieszacza zimą (ponoc początki jego końca - naprawa, wymiana droga)
na 4 osobową rodzinę idealny. Z tyłu trochę nisko dla dryblasów, chociaż ja mam 186 i jest ok (rzadko bo rzadko ale jako pasażer z tyłu jadę)
tył w SW - trochę słychać plastiki. Koło zapasowe mocowane na taśmę to też pomyłka bo na dziurach stuka.
Podobnie jak w innych (np. VW - miałem B5 fl) Duża dostępność części używanych, przez co ceny napraw są czasem śmieszne (mechanizm szyby tył 75 zł z wysyłką, zbiornik płynu fap z pompką - 60 zł).
Do 5 lat można by rzec bez usterek. Potem dość dużo dupereli (zerwane 2 linki mechanizmu opuszczania szyby - prawe i lewe drzwi tylne w odstępie 2 miesięcy, padła pomka płynu fap - wymiana całego zbiornika, poszła uszczelka pod wtryskiem - koszt wymiany 80 zł),
Nie miałem takowej. Auto było kilka razy na długich wakacjach na południu Europy i sprawowało się na prawdę świetnie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi FAP 109KM 80kW