Wszystko dobrze, mam tylko jedno zastrzerzenie- dosyć niskie zawieszenie i nie bardzo nadaje się do jeżdżenia po leśnych drogach- a lubię wyjeżdżać z psem- no ale do tego są przecież samochody terenowe a nie limuzyny
Mimo,że byłam przeciwna zakupu 407- wydawało mi się, że to za duże dla mnie auto- jestem nim zachwycona. Dynamiczne, doskonale trzymające się drogi, wygodne, bogato wyposażone, bezpiecznie i niewątpliwie piękne auto
sześciobiegowa skrzynia biegów powoduje, że auto jest ekonomiczne.
Doskonale przyspieszenie- szczególnie przydatne przy wyprzedzaniu
Nawet przy okropnych warunkach pogodowych- śliska jezdnia, zasypane drogi,koleiny samochód świetnie trzyma się drogi i jest bezpieczny.
Jeżdżę już 25 lat raczej samochodami średniej klasy i stosunkowo nowymi- Opel, Fiat Brawa, Toyota Corolla, -407 jest bezkonkurencyjna.
Trochę szeroki i zasłaniający słupek przedniej szyby- resztę ok
Jazda tym samochodem to sama przyjemnośc. Mam problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa - w tym samochodzie nawet przy dłuższej jeżdzie wszystko jest ok
Latem super, zimą dobrze, szkoda, że fotele nie są podgrzewane
Wnętrze przestronne, ładnie wykończone, gustowne i wygodne. Dobrze się w nim czuję- zrobione z myślą o kierowcy i pasażerach. Tak trochę ..dla ducha.
Mam disla, mimo to samochód pracuje bardzo cicho i wydaje taki przyjemny szumek. Uważam ,że ok
Przy takiej normalnej jeżdzie na trasie- bez zrywów ale też w czołówce- super wyprzedzanie- pali średnio ok 6 l oleju, w mieście średnie saplanie to ok 7 litrów, więc nie jest żle. Przecież to spore autko
Gdy oddałam autko do serwisu- drobna naprawa z mojej winy- dostałam nowiutkie autko zastępcze a naprawa ok i w dostępnej cenie.
Doskonałe auto w stosunkowo niskiej cenie- naprawdę gorąco polecam.
Tak jak w reklamie- PODARUJ SOBIE ODROBINĘ LUKSUSU
Fajne, ergonomiczne drobiazgi typu tempomat, regulacja radia i cd przy kierownicy, komputer wszystko działa sprawnie
Narazie- odpukać- autko działa bezawaryjnie, jak byłam w serwisie - zrobiłam badanie komputerowe- wszystko było dobrze, w książce serwisowej też.
Byle tak nadal.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi FAP 140KM 103kW