Tomasz Łuczywek. E-mail: tomasz.luczywek@bankier-finanse.pl,
14 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
plecam
jestem bardzo zadowolony. Silnik 1.6 jest tutaj absolutnie minimum. Fakt przy zakupie zastanawiałem się czy ten silnik będzie spełniał swoje zadanie. Jestem zadowolony, ten kto jest nastawiony na spokojne przemieszcznie się z miejsca a do miejsca b może brać w ciemno. Ten kto lubi poszaleć powinien zakupić auto z silnikiem 2.0. Benzynę odradzam za dużo negatywnych jest opinii w necie. Diesle są ok.
Nie mam zastrzeżeń, praca skrzyni jest poprawna. Dla porównania posiadam także Opla Astrę III z 2007 r w benzynie 1.6 i francuz tutaj lepiej wygląda ze skrzynią i z silnikiem
Najlepszą rekomendacją jest pozytywna opinia panów a Top Gear którą potwierdzam. Zdecydowanie się auto lepiej prowadzi od Vectry. Przed zakupem głównie porównywałem z Vectrą.
Trochę przeszkadzały mi na początku słupki z przodu, kwestia przyzwyczajenia i jest teraz ok.
Auto mam z klimatyzacją. Tutaj minus dla Francuza w Vectrze klima szybciej spełnia swoją rolę.
z Przodu dużo miejsca, co do pasażerów auto pozostawia wiele do życzenia. Dla modelu rodziny 2+1(małe dziecko) jak w naszym przypadku auto jest ok.
he, komfort, komfort i jeszcze raz komfort. Super
Nie wierzcie w reklamy żeby to auto spaliło 5,5 litra na 100 km to w mieście nie może być korków, nie można przekroczyć 2000 obrotów i jechać do 50 km na godz. Średnio komputer pokazuje mi po mieście 8,5 litra, na trasie przy jeździe z prędkością 130 - 140 km spala ok. 6,5 - 7,0 litra.
Niestety powodem takiego spalania jest mała pojemność silnika, ale powtarzam silniczek spełnia swoją rolę.
polecam
nic się z nim nie dzieje
żadnych usterek jak na razie
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDi FAP 109KM 80kW